Героят за Ямбол Алекс Матушев: Ситуация като всяка друга


02-11-2019 22:05 | nbl.basketball.bg

Младият талант на Ямбол Александър Матушев се превърна в герой за тима си с коша, донесъл първата победа за сезона, секунди преди края на мача срещу Спартак Плевен.

 

“Мисля, че играхме доста по-здраво в сравнение с предишните ни мачове: агресивно в защита, в нападение разчитахме на пасове, вървеше ни топката. И победихме с кош в последната минута. Така се случиха нещата. За мен тази ситуация беше като всяка друга атака - получавам топката, играя и каквото стане, това е,” отбеляза младежкият национал.

 

Старши треньорът на ямболии Иван Чолаков призна, че е било доста трудно: “Тежък мач от психологична гледна точка. До този момент имахме четири загуби и ни предстоеше домакински мач с един опитен отбор, какъвто е Спартак Плевен. Беше ни много трудно. Когато се натрупат загуби, губиш вяра в себе си. Затова за нас беше важно да спечелим мача, за да си върнат състезателите самоувереността. Мисля, че момчетата имат много повече качества от показаните досега, но трябва и самочувствие. Надявам се в следващите мачове да покажем още по-добра игра. Все пак си вкарахме почти по 100 точки. Мисля, че за публиката това беше един зрелищен мач и се надявам хората в залата да са останали доволни, защото в крайна сметка  ние играем за тях.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Ямбол
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи