Рик Питино би водил Гърция и без пари


Рик Питино би водил Гърция и без пари
(euroleague.net)
08-11-2019 14:08 | BGbasket.com

Американският треньор Рик Питино потвърди, че води преговори с гръцката федерация за възможността да застане начело на националния тим на страната и заяви, че би приел работата дори и без заплащане.

 

„Ще гледам мача Панатинайкос – Валенсия в Евролигата, ще се срещна с приятелите си и с хората от федерацията“, обяви 67-годишният специалист. „Обичам предизвикателствата. А наистина ще е такова, ако се случи. Но и много вълнуващо“, добави Питино, който е бивш наставник на Панатинайкос.

 

Преди дни президентът на гръцката федерация Джордж Василакопулос разкри, че са водени разговори с Питино, но и с други треньори, които са варианти да оглавят националния тим.

 

За Гърция предстоят олимпийски квалификации и опит да стигне до Игрите в Токио догодина, като страната е кандидат за домакин на един от квалификационните турнири. „Би било много трудно, но и много удовлетворяващо. Бих го направил заради обичта си към Гърция и хората тук. Мотивацията е голяма част от подготовката на играчите за такава задача“, коментира още Рик Питино.

 

„Казах на хората на федерацията, че не искам и пени. За мен е голяма чест. Това струва милиони – честта да водиш Гърция. Така че не искам пари“, сподели опитният треньор.

 

Гърция е сред съперниците на България заедна с Латвия и Босна и Херцеговина в европейските квалификации за шампионата на Стария континент през 2021 година.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рик Питино, Гърция
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи