Стефан Михайлов: Това е оптималният състав в момента (видео)


09-11-2019 16:00 | Мария Мицова

Селекционерът на националния ни отбор за жени Стефан Михайлов събра момичетата си за начало на кратък лагер преди старта на новите евро-квалификации. България е в група със Словения, Гърция и Исландия и първият им мач е гостуване в Рейкявик на 14 ноември.

 

България стартира подготовка за квалификациите, чака още 2 момичета

 

"Към момента това е оптималният състав. Не можем да използваме три баскетболистки, Жаклин Златанова, Цветомира Шаренкапова и Борислава Христова. Тя направи всичко възможно, но няма опция да бъде пусната дори и за ден от университета. Радостното е, че няма контузии и момичетата са физически добре," коментира Михайлов за BGbasket.com.

 

"Наистина тежко пътуване до Исландия и тежък мач, за националния отбор на България всеки е такъв. Имаме и тежко прибиране до България и веднага след това мач със Словения. По-голяма част от момичетата играят в Адриатическа лига, имали са доста тежки мачове след пътувания, така че се надявам бързо да възстановят," допълни той.

 

В състава има много млади момичета, но не се получи натурализацията на Стефани Мавунга. "Карина и Гергана напълно оправдават доверието. Ивана също се представя отлично. Нормално е когато по-възрастните се отказват, да влизат младите с потенциал. Имаше идея за натурализиране, но се получи проблем, защото е участвала за националния отбор на САЩ преди време. Но квалификацията е такава, че има време до следващата квалификация, нямаме класен български център и трябва да се намери такъв играч ниво WNBA. Но да бъде готова да играе поне 2-3 квалификационни цикъла."

 

Съперниците? "Исландското първенство не е от силните, но се бори срещу всеки, без значение на съперника. Отбор от нашето ниво, трябва да се преборим и да го победим. Най-малко тях трябва да победим, за да сме в по-горна урна за следващите квалификации."

 

"В Словения играе по мое мнение най-добрия гард в Европа - Ника Барич. И най-скъпоплатеният гард. Имат силен център и доста момичета в Евролига. Контузена им е Шанте Еванс, която преди време игра за Дунав. Словения има състезателки на нивото на Испания и Украйна, които видяхме през последните години. Със сигурност ще е нещо, което не се вижда в нашето първенство или Адриатическата лига."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (жени)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи