Любомир Минчев: Победата е важна, но не трябва да се заблуждаваме


Любомир Минчев: Победата е важна, но не трябва да се заблуждаваме
(сн. balkan-basket.com)
09-11-2019 20:57 | Мария Маринова

Старши треньорът на Берое Любомир Минчев бе доволен след драматичния обрат, който неговият отбор направи при гостуването си на Балкан в Ботевград. Тимът от Стара Загора навакса 21 точки пасив, но наставникът предупреди, че това е само една победа.

 

„Победата е важна за класирането и за наше спокойствие и самочувствие, но не трябва да се заблуждаваме от това. Играхме слабо през първото полувреме, най-вече в защита, също с грешни решения и атаки. През второто имахме доста по-голяма успеваемост и може би някои индивидуални решения, които играчите взеха, бяха по-правилни и успяхме да вкараме. Може и противникът да се е успокоил, не знам. Не мога да говоря за тях. За нас беше важно да победим в този мач. Нищо не дава кой знае какво, просто е една победа. Доволен съм, че успяхме да се преобразим от трудна ситуация“, заяви Минчев след срещата.

 

Берое спечели срещата след по-силно второ полувреме, а старши треньорът на тима разкри, че не е казал нещо специално на играчите си на почивката.

 

„Това, което говорих преди началото на мача, трябваше да бъде по-мотивиращо, но не беше така. Малко повече се развиках за начина, по който играем в защита и най-вече за това, че нямахме никаква енергия и интензитет. Това е нещо, което винаги съм искал от моя отбор. Малко приличахме на отбор, който не работи в защита“, заяви той.

 

След седмица за Берое предстои нов тежък двубой, този път срещу Рилски спортист. „В предните няколко мача изразих безпокойство, че лесно ни е получават нещата, а после имаме поредица с по-силни противници. Друго е, когато имаш вързани мачове, а не да направиш една разлика и после да играеш без всякакво напрежение“, заяви Минчев.

 

Все още обаче няма яснота кога ще се завърне в игра Александър Янев, който пропусна днешния двубой. „Първо трябва да започне отново да тренира, защото тази седмица не го прави. Трей Моузес имаше проблеми с рамото и тренира само последните два дни. Тренировъчният процес беше малко по-труден. Янев може да играе, ако докторът каже, че е готов и е здрав. Той искаше и днес, но имаше голяма опасност да тръгне да помага и това нещо да се проточи във времето. След първоначалния преглед не знаехме, че е по-сериозна контузията, иначе можеше да пропусне мача срещу Академик София. Така или иначе не беше тренирал цяла седмица. Може би беше по-добрият вариант, но тогава не бяхме 100% сигурни, че има по-сериозен проблем“, завърши наставникът.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Берое, Любо Минчев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи