Йовица Арсич: Започнахме да играем безотговорно


Йовица Арсич: Започнахме да играем безотговорно
(сн. balkan-basket.com)
09-11-2019 21:12 | Мария Маринова

Старши треньорът на Балкан Йовица Арсич отправи доста критики към играчите си за представянето във второто полувреме на мача с Берое. Шампионите имаха преднина от 21 точки, но допуснаха обрат в края.

 

“Водехме с 21 точки и започнахме да играем безотговорно в нападение, да взимаме някакви ненормални стрелби, защото някои състезатели просто си гонеха точките, кой повече ще вкара. Това доведе до това да не може да играем нормална защита, защото те вкараха доста точки на контраатака. Когато разликата падна под 10 точки, загубихме спокойствието, което имахме. Стрелбата ни не вървеше. Една по една грешките се натрупаха. Загубихме мача в края на третата част, защото пуснахме те да се върнат срещата“, заяви Арсич.

 

Той коментира и играта на неговия тим на приливи и отливи по време на срещата: „Случва се и на най-високо ниво в баскетбола да загубиш голяма разлика, включително и в Евролигата. Баскетболът е такъв. В един момент стрелбата върви, в друг не. Проблемът е, че даже дори когато изоставаш, ако имаш нормални стрелби, въпрос на време е кога ще започнеш да вкарваш. А понякога колкото и добри стрелби да имаш, ако те са случайни, а не въпрос на игра и на прочит, въпрос на време е кога ще потънеш. Ние имахме нормално движение на топка, знаем как играят в защита, намирахме открити стрелби и стреляхме нормално. Втората половина на мача това изчезна. Започнахме с много импровизации и индивидуални игра в нападение."

 

През следващата седмица Балкан има две тежки гостувания – на Енисей във ФИБА Къп и на Левски Лукойл в НБЛ. Наставникът обаче се надява поражението в днешния мач да се отрази положително на отбора.

 

„Всяка загуба влияе на самочувствие на отбора. Може да ни повлияе по такъв начин, че да се стегнем и да вземем по-сериозно нещата. Надявам се, че следващия път, при такова положение, ще помнят какво е станало сега“, завърши Арсич.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Йовица Арсич
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи