Георги Божков: Най-голямото удовлетворение бе да печелим трофеи пред пълни зали


12-11-2019 19:24 | Мария Маринова

Георги Божков бе избран за най-добър треньор при жените за последното десетилетие. Той получи наградата си на тържествена церемония по случай 100-годишнината на баскетбола в България снощи.

 

Наставникът даде специално интервю за BGbasket.com и Студио СПРИНТ, в което направи равносметка за изминалите години.

 

„Това е признание за една добре свършена работа. Радвам се, че имахме удоволствието да печелим титли и купи пред пълна зала. За мен това е най-голямото удовлетворение“, сподели Божков.

 

Той е уверен, че не след дълго женският ни национален отбор отново ще се класира на голям форум.Въпрос на поколение. Гъркините през годините имаха едно много силно поколение, което ги държа много напред в европейските първенства, Испания също. Имам надежди, като гледам по-младите. Надявам се да тръгне едно поколение от няколко набора, последователно да се обединят и да се направи един по-здрав отбор. Мисля, че ще се случи“, каза още наставникът.

 

Какво още каза Божков за причините да нямаме големи успехи при жените в последните години и забраната за чужденки в българското първенство вижте във видеото. Той сподели също кой е най-специалният трофей в кариерата му и даде съвет към младите треньори.

 

В новия епизод на Студио СПРИНТ може да намерите и интервю с треньора на десетилетието при мъжете Константин Папазов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Георги Божков, 100 години баскетбол
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи