Жест на Тити Папазов изненада легендата Симеон Варчев


Жест на Тити Папазов изненада легендата Симеон Варчев
(сн. Ивелин Солаков, BGbasket.com)
12-11-2019 18:29 | monitor.bg

Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов бе избран за най-добър треньор в мъжкия баскетбол за изминалото десетилетие. Папазов получи наградата си на специална церемония, а отличието му бе връчено от бившия треньор на националния ни тим Пини Гершон, който работи с екип с Тити в периода 2009-2011 година.

 

След награждаването си Тити Папазов направи жест към треньорите, които са му помогнали в неговата кариера и сред посочените бяха Гершон, но и един от най-големите му конкуренти през годините - легендарният треньор Симеон Варчев.

Емблемата на варненския баскетбол сподели изненадата си след церемонията. Той бе и един от отличените със специални златни топки за приноса си към родния баскетбол.

 

"Може да звучи недостоверно, но е точно така - въобще не съм очаквал. Особено това на Тити Папазов направо ме гръмна. Толкова конфликти и то на високо ниво. Но виж той как го е почувствал това, като помощ. Поздравявам ръководството на федерацията. Мисля, че имахме нужда от едно такова тържество. Българският баскетбол наистина в първите 50 години на столетието беше една от първите сили в Европа. Състезатели като Любомир Панов, Атанас Пейчински, Илия Мирчев - те бяха звездите на Европа. При жените Ваня Войнова беше удоволствие да я гледаш с топката, как мисли с топката. За съжаление напоследък резултатите ни не са впечатляващи, но се надявам с едно такова тържество малко да съживим нещата. Самият факт, че президентът присъства също е важен фактор. Дано се предприемат действия, които да помогнат за развитието на спорта", коментира Симеон Варчев пред "Монитор".

 

"Въобще не съм очаквал такъв жест от Тити. Но той е така - непредвидим. Радвам се, че съм му помогнал в негово развитие", добави той.

 

Колкото до ситуацията във варненския баскетбол в момента Варчев заяви: "Не следя много, не се интересувам. Първо, болестта ми е такава, че се нуждая от спокойствие, не от нерви. Второ, начинът, по който те вървят аз не го харесвам. Мисля, че не е това начинът, по който трябва да се развива баскетболът. В школата щяха да вземат сръбски треньори, големи приказки бяха, но на практика сега пак събират пари от децата, от родителите, та да могат да живеят. Но дано да се оправят."

 

По повод необходимите действия, за да тръгне този спорт у нас отново напред, Симеон Варчев бе категоричен: "Това го повтарям и потретвам - докато държавата не реши от къде ще се финансират спортните клубове, спорт в България няма да има."

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Тити Папазов, Симеон Варчев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи