Балкан не постигна нищо в Красноярск, ще залага на оставащите домакинства


Балкан не постигна нищо в Красноярск, ще залага на оставащите домакинства
(сн. FIBA.basketball)
13-11-2019 16:12 | BGbasket.com

Балкан загуби със 69:84 гостуването си на Енисей в Красноярск и така отстъпи всяко възможно предимство в директните мачове с руснаците, които победи в Ботевград.


Българският шампион игра добре до почивката, но през второто полувреме допусна съперникът да вземе преднина от десетина точки, което реши нещата до голяма степен.


Това бе и последното гостуване на Балкан от група G във ФИБА Къп, като в следващите две седмици ботевградчани са домакин на Клуж и Сьодертеле в опит да се преборят за място напред.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Домакините от Енисей играеха по-бавно, но и с доста по-малко грешки в първата част от мача. Балкан не позволи да се стигне до разлика, но четирима основни играчи натрупаха за отрицателно време по 2 фаула само в първата част, докато Енисей имаше общо 3 за десет минути. След една четвърт резултатът бе 21:19, без някой да покаже нещо повече от съперника.


Силна серия на Балкан в средата на втория период им даде две атаки преднина за първи път в мача. Авансът за кратко стана и 6 точки в полза на българският тим, но Енисей навакса. Странните критерии в двете посоки на съдийската бригада от Естония и Литва пък продължиха да мъчат играта на Балкан.


Руският тим не се възползва, а вместо това ботевградчани се концентрираха още повече и с тройка на Крис Минков поведоха със 7 с две минути до почивката. Два поредни коша на руснаците във финалните секунди обаче отново намалиха, а в последния момент от полувремето Джордан Калахан реализира за 39:35 в полза на Балкан след 20 минути.


Нов пълен обрат направи Енисей със серия в началото на второто полувреме, но Балкан се задържа и последваха няколко равенства и смени на водачеството.


Поредица от 12 безответни точки на домакините само за две минути и половина дадоха първата сериозна разлика в мача след средата на третата част, която се оказа и решаваща.


В първите минути от последния период разликата вече стигна до 14 точки и Енисей се чувстваше комфортно на своя терен.
Две минути и половина преди края Балкан изостана със 16 и не се виждаше как ще стопи подобен пасив.


Дейшон Найт завърши с 15 точки, Кени Хол добави 13, а Крис Минков - 10.

 

По-късно днес в Румъния играят Клуж и Сьодертеле.

 


 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балкан, ФИБА Къп
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи