Левски Лукойл продължава да дерзае след втора победа във ФИБА Къп


Левски Лукойл продължава да дерзае след втора победа във ФИБА Къп
(сн. FIBA.basketball)
13-11-2019 20:49 | Мария Мицова

Левски Лукойл се наложи със 75:64 над лидера в група F Цмоки Минск в последното си домакинство от този етап на ФИБА Къп. Българският тим загуби първата среща в Беларус с разлика от 13 и не бе далеч от това да заличи напълно евентуално предимство в директните мачове.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

"Сините" играха в голяма част от мача без лидера си Чавдар Костов, напуснал с болки в крака без очевиден сблъсък във втората четвърт. Христо Захариев също в пореден мач не бе групата, а без тях ротацията остана със седем баскетболисти.


Левски пое инициативата от първата минута, с отлична игра на Чавдар Костов и Йордан Минчев, подкрепени дейно от Куан Чийтъм. "Сините" играеха агресивно и в двете фази на играта, принуждавайки съперника да прибързва с атаките или да прави нарушения. В първата четвърт Левски поведе с 8 точки, а след 10 минути резултатът бе 20:16.


Силно бе началото и на втория период със 7-0 за Левски и разликата за първи път стана двуцифрена. Всичко в играта на домакините се получаваше и още преди средата на частта те вече водеха с 14 и поддържаха добър аванс.


Цмоки успя да свали под 10 разликата, но за кратко, защото Куан Чийтъм продължи да играе инициативно в нападение.


На почивката Левски удържа Цмоки само до 28 точки, а от своя страна вкара 38, за да има стабилна, но не и успокоителна преднина след 20 минути.


Цмоки очаквано не се отказа и със серия от 8-0 се върна непосредствено до българския тим и му диша във врата почти до края на третата четвърт, но поредица от 12 безответни точки за Левски за съвсем кратък период отново върнаха приличния аванс на родния състав.


В последната четвърт "сините" държаха преднина от десетина точки, макар че на моменти леко да допускаха Цмоки да реализира. Така гостите от Минск се промъкнаха до пет пасив с оставащи две минути, но страхотните в тези решителни моменти Венци Петков и Асен Великов пак сломиха надеждите им.


Левски отново направи и ключови защити, за да стигне до шут, с който да вземе предимство в директните двубои със Цмоки, но той не влетя в коша.


Куан Чийтъм и Брандън Йънг вкараха по 14 точки, като Чийтъм добави 7 борби и 6 асистенции, Венци Петков реализира 12, а Йордан Минчев - 11 точки и 9 борби. Левски отне 12 топки от съперника и направи само 10 грешки.


Александър Гаврилович приключи с 19 точки и 11 борби, а Бранко Миркович вкара 14.


В другия мач от групата Днипро победи Киев със 79:76 и допълнително завърза интригата.


Цмоки е с три победи, Левски и Киев имат по 2, а Днипро е с една.

 

След седмица Левски гостува на Киев.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ - ЦМОКИ МИНСК

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИБА КЪП, СЕЗОН 2019/2020, ГРУПА F

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПА F НА ФИБА КЪП,  СЕЗОН 2019/2020

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски Лукойл
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи