Фантастични: Нашите момичета тръгнаха с победа в квалификациите


14-11-2019 23:43 | BGbasket.com

Българският национален отбор за жени постигна страхотна победа в началото на европейските квалификации, след 84:69 като гост на Исландия.

 

В Рейкявик имаше и малка, но всеотдайна българска агитка, която накара тимът ни да се чувства още по-добре.


Победата прекъсна поредица от три години и почти 9 месеца без успех за женския ни национален състав. В неделя, 17 ноември България приема фаворита в група А Словения в зала "Универиада".

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА


Стартът бе истинска мечта за България - 6-0, а след само четири минути игра вече и двуцифрена разлика при 13:3 за нашите момичета.


Исландия се окопити в средата на първата част и навакса със своя серия от 10-2. Все пак българският отбор не допусна обрат и след една четвърт водеше с 19:15.


И втората част започна ударно за България, а първи точки за женския национален отбор реализира Гергана Иванова, нанизала две поредни тройки. В средата на четвъртината отново стигнахме до аванс от 10, за да го профукаме и наваксаме пак до почивката, която дойде при 40:28 в наша полза. В края на полувремето дебют за националния тим направи и Евгения Нацкина.


Началото на второто полувреме донесе най-голямата преднина от 14 точки в полза на нашите момичета. С доста физическа игра исландките съкратиха наполовина изоставането си в средата на третата четвърт.


България обаче изобщо не се стресна и продължи да действа по своя план и да държи стабилна преднина.


В последната четвърт националките влязоха толкова силно, колкото и в предните три и не след дълго вече водеха със 16 точки и не оставиха нищо на случайността.


За кратко разликата скочи и до 18, но въпреки че водеше покойно, тимът ни продължи да дръжи инициативата, да пази агресивно и да търси точки и така дебютни такива записа накрая и Теодора Динева.


С 25 точки и 8 борби завърши Христина Иванова, Димана Георгиева с 12 и 8 борби. 11 точки, 7 асистенции и 5 борби добави Виолина Кочева, а Виктория Стойчева - 8 точки и 7 асистенции.

 

Словения победи със 70:64 Гърция в другия мач от група А. Центърът на Монтана Тина Требец игра 16 минути за словенките и вкара 2 точки.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ИСЛАНДИЯ - БЪЛГАРИЯ (ЖЕНИ)

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2021 (ЖЕНИ)

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2021 (ЖЕНИ)

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ГРУПА А НА КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2021 (ЖЕНИ)

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ГРУПА А НА КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2021 (ЖЕНИ)

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (жени)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи