Асен Николов: Имахме и късмет на края


Асен Николов: Имахме и късмет на края
14-11-2019 21:53 | BGbasket.com

Старши треньорът на Академик Бултекс 99 Асен Николов призна, че отборът му е имал и късмет в мача срещу Черно море от 7-я кръг на НБЛ.
"Труден мач. Радващото е в края, че имахме късмета да го вземем. Два-три пъти можехме да решим двубоя, но с прибързани действия в нападение позволявахме на съперника да ни отнема лесно топката и да ни вкара лесни точки," коментира Николов. "Другият основен проблем е, че позволихме на играч като Джеймс Гавин да ни вкара 36 точки. Със сигурност е добър играч, но 36 точки са много."
"Липсваше ни концентрация в защита и нападение. В моментите, в които водехме с десетина точки отделни играчи бягаха от отборната игра и искаха да решават ситуации с индивидуални нападения. Не можем да се оплакваме, че е имало умора от мача с Раховеци в Балканската лига миналия ден," допълни той.
Васил Бачев каза още към думите на своя наставник: "Черно море игра много добре, има голям растеж като отбор от миналата година. На всички ще им е трудно срещу тях. Допуснахме някои грешки, когато повеждахме в резултата и им позволявахме да се върнат в мача. Срещу този тим трябва да се внимава. Можехме да решим нещата по-рано и да поддържаме разлика, но в крайна сметка се радвам, че спечелихме. Мисля, че имаме растеж в сравнение с предишните ни мачове, но има още върху какво да работим."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик Бултекс 99
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи