Стефан Михайлов за страхотната победа и кой организира българската агитка в Рейкявик


Стефан Михайлов за страхотната победа и кой организира българската агитка в Рейкявик
(сн. FIBA.basketball)
15-11-2019 09:29 | Мария Мицова

Селекционерът на националния отбор за жени Стефан Михайлов сподели радостта от успеха над Исландия в Рейкявик и разкри за BGbasket.com кой е бил организатор на страхотната българска агитка в далечния град.

 

Оказа се, че това е бил баскетболистът Георги Боянов, който в момента се състезава за отбора на ИР от Рейкявик. "Благодарим на Георги Боянов, който организира феновете да дойдат в залата," обясни Михайлов. "Задължително е той да пътува с отбора на следващото ни гостуване, през 2020-а. Треньорският щаб и състезателките държим да е с нас, без значение къде играе догодина, да пътува с отбора."

 

 

"Наистина играхме страхотно. Пазиха добре момичетата, можехме да ги удържим и под 60 точки. Много добро включване на младите. Опитните играха на много добро ниво и поведоха останалите," продължи наставникът. "Това, което тренирахме 5 дни, момичетата излязоха и го показаха. Имаме и пропуски, които се надяваме, да са по-малко нататък и да постигнем още успехи. Отборна победа. Имаме резерви на поста център."


Относно победата на Словения над Гърция в другия мач от групата и предстоящото ни домакинство точно на словенките, Михайлов заяви: "Тежък мач е бил, но те са много добри баскетболистки. Имаме една тренировка да се подготвим."

 

България ще пътува днес почти цял ден, за да се прибере в София. В неделя националките приемат Словения в зала "Универсиада" от 18.00 часа.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (жени)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи