Станислав Говедаров: Хората в баскетбола понякога трябва да преглъщат егото си в името на играта (видео)


15-11-2019 19:17 | Мария Маринова

Дългогодишният капитан на Ямбол Станислав Говедаров сложи край на състезателната си кариера след миналия сезон. Преди дни обаче той получи поредно признание, след като бе избран в символичния отбор на изминалото десетилетие. Бившият вече състезател даде специално интервю за BGbasket.com, в което направи равносметка на кариерата си и коментира проблемите в българския баскетбол.

 

„За мен това признание значи изключително много. Не съм от най-титулуваните играчи, нямам спечелени титли в кариерата си, но това, което направихме последните години в Ямбол – завоювахме две трети места, за мен е изключително голямо постижение. Това е признание не само за мен, а и за работата на цялата баскетболна общественост в Ямбол. Надявам се хората да пълнят залата, както досега“, заяви Говедаров.


Въпреки, че в последните години страната ни не е участвала на голям баскетболен форум, той е оптимист за бъдещето. “Смятам, че българският баскетбол ще тръгне във възходяща градация. За това се изисква изключително много работа – не само от треньори и играчи. Иска се едно малко по-голямо уважение и хората в баскетбола понякога да преглъщат егото си в името на баскетбола. В България на първо място малко поставяме собственото си аз, а не играта. Не трябва да е така. Тя е в основата на всичко. Баскетболът е религия и култура“, каза той.

 

„Трябва да се работи, да се направят зали и бази, в които този спорт да привлича максимум брой деца. Новото поколение е малко по-проблемно с новите технологии, които ни завладяха в последните години. Децата спряха този масов спорт, който беше преди. Ние бяхме по цял ден на площадките и играхме, докато сега тази дигитализация малко дърпа децата“, добави бившият баскетболист.

 

Кой момент от кариерата си Станислав Говедаров никога няма да забрави? Кои са били идолите му като малък? Има ли амбиции в политиката, след като бе избран за общински съветник в Ямбол и вижда ли се един ден като треньор? Отговорите на всички тези въпроси ще намерите във видеото.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Ямбол, Станислав Говедаров, 100 години баскетбол
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи