Крис Минков: Не мисля, че разликата в класите с Левски е толкова голяма


Крис Минков: Не мисля, че разликата в класите с Левски е толкова голяма
(сн. balkan-basket.com)
16-11-2019 09:17 | BGbasket.com

Баскетболистът на Балкан Крис Минков е категоричен, че отборът му ще се бори до последно за победата в предстоящото дерби с Левски Лукойл. Двата тима се изправят един срещу друг днес в повторение на миналогодишния финал в НБЛ.

 

„Винаги излизам за победа, както не се и съмнявам, че и целият отбор. Ние ще се борим до последно. Те също имат проблеми. Чавдар Костов няма да играе, не се знае за Христо Захариев. Както те имат техните проблеми, така и ние имаме с пътя и с умората. На 100% излизаме за победа. Не мисля, че разликата в класите е толкова голяма“, заяви Минков пред Канал Ботевград.

 

Той сподели впечатленията си от представянето на Балкан във ФИБА Къп. „Зелените“ са с баланс 1-3 и все още имат шансове да продължат в следващия етап, макар и това да е трудно.

 

„Групата беше доста тежка с много класни съперници. Имахме донякъде и късмет в първия мач срещу Енисей, тъй като двама от основните им играчи не бяха в състава. Като цяло гостуванията бяха доста тежки. Пътят беше убийствен. До Клуж пътувахме с автобус, а до другите две дестинации пътуванията също бяха тежки. Доста умора се насъбра. До почивката във всеки един от мачовете изглеждахме доста добре, но след това сякаш нямахме сили. Нямам обяснение и аз какво се случваше и губехме катастрофално мачовете“, заяви баскетболистът.

 

Крис Минков добре познава условията в Красноярск, тъй като и преди е бил там. „Не съм сигурен, но може би за трети или четвърти път съм там. С отбора на Лукойл доста сме пътували и знаех какво е положението. Там се играе доста тежко. Климатът е неприятен, не сме свикнали с такъв тук в България. Доста тежко се и диша. Първия път, като излязох от терена, бях играл четири минути и почти не можех да дишам. Залата се използва и за хокей на лед и отдолу под паркета е лед, така че беше много студено“, сподели той.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Крис Минков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи