Академик София измъкна ценна победа в Ямбол


Академик София измъкна ценна победа в Ямбол
16-11-2019 20:08 | BGbasket.com

Академик София се наложи с 84:83 над Ямбол като гост в зала Диана, за третата си победа и шестото място в НБЛ.


Ямбол не се бави много и стартира силно със серия от 8-0. Академик започна без двамата си доскоро контузени лидери Николай Грозев и Николай Николов, но Георги Давидов бързо се принуди да ги вкара в игра, тъй като домакините се откъснаха с 10 напред.


Александър Матушев и Дарин Иванов движеха напред Ямбол, но след като не реализираха от игра в продължение на три минути и половина, домакините допуснаха разликата да се стопи. Тройка със сирената на Лъчезар Димитров скъси дистанцията само на 4 - 23:19 - след началните 10 минути.


Две поредни тройки и серия от 8-0 за Академик доведе до първото равенство малко след старта на втория период.
Гостите се разиграха и направиха пълен обрат, а до края на полувремето и двата отбора имаха своите моменти. Най-много такива обаче имаше за младия талант Дамян Минков, който вкара 7 от последните 11 точки на Академик преди почивката и така момчетата на Георги Давидов поведоха с 47:44.


Най-младите в двата състава бяха и най-резултатни до този момент - с по 10 точки бяха Александър Матушев и Минков.


Третият период бе по-слаборезултатен, като вървеше кош за кош, но с по-малко атаки, заради зачестилите грешки. И тази четвърт завърши с тройка със сирената, този път за Ямбол и дело на правещия отличен мач Матушев за 64:61 в полза на неговия отбор.


Четвъртата част също бе въртележка, без никой от двата състава да вземе каквото и да било предимство. След като не успя да вкара в продължение на три минути и допусна Академик да направи серия от 8-0, Ямбол изостана с точно толкова - 8. В този период домакините останаха и без основния си гард Дарин Иванов, който след техническо нарушение напусна терена.


Минута и малко преди края Академик водеше с 9 точки, преди Матушев собственоръчно да остави своите в играта с четири поредни точки.


В последната минута Академик бе на път да изпусне всичко, макар да влезе в нея с 6 аванс. Стоян Петков вкара също вкара четири точки поред, за да доведе нещата до 81:83 и 41 оставащи секунди. Андрей Иванов успокои своите с един точен наказателен удар, а за Петър Вукович остана само да добави в коша пропуск от тройката на Калхун, който се опита да изравни и да прати мача в продължение.


Николай Грозев реализира 18 за успеха, 15 вкара Александър Милов, а срещу бившия си тим Андрей Иванов записа 13 точки и 14 борби. 14 точки вкара и Дамян Минков, а 13 - Николай Николов.


Матушев завърши с 22 за Ямбол, Вукович записа 19 и 12 борби, Дарин Иванов отбеляза 17 точки, но от пейката на домакините дойдоха само 10.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЯМБОЛ - АКАДЕМИК СОФИЯ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Ямбол
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи