Кадетите на Черно море Тича впечатлиха руски школи


Кадетите на Черно море Тича впечатлиха руски школи
(dsport.bg)
18-11-2019 12:01 | dsport.bg, Добри Атанасов

Страхотно се представиха кадетите на Черно море Тича по време на визитата си в Москва. Водените от Георги Бакалов момчета, които са шампиони на България, изиграха два страхотни мача срещу отбори от изключително силни баскетболни школи в Москва. Те са част от московската асоциация, в която има картотекирани 7000 състезатели на възраст от 8 до 18 години. 

 

В първия си мач „моряците” завършиха 51:51 срещу най-голямата школа в асоциацията - Тринта. В тази школа има картотекирани 1800 баскетболисти, които тренират под ръководството на 36 професионални треньори. В голяма част от мача варненци доминират над съперника, който успява да навакса разликата и да поведе, но с тройка в края се стига до равенството.

 

По предложение на председателя на московската баскетболна асоциация срещата завършва наравно в чест на приятелските игри и сътрудничеството между Варна и Москва. Кадетите на Черно море Тича са разочаровани от това решение, защото са били готови да се борят докрай за победата, пише dsport.bg.

 

Във втората среща възпитаниците на Георги Бакалов имаха за противник състав от друга голяма московска баскетболна школа  – Глория, която разполага с 18 професионални треньори. Това не притеснява варненци, които са безапелационни: 72:61.


Всички от нашата спортна делегация са очаровани от условията, предоставени от домакините. Освен чисто спортната програма, варненци имаха възможност да посетят Кремъл, стадион "Лужники”,  да се разходят по Червения площад, да отидат на цирк, както и да разгледат много културни паметници в столицата на Русия.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черно море Тича U16
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи