Интригуващи сблъсъци в квалификациите за Токио 2020 (видео)


27-11-2019 16:17 | BGbasket.com

Жребият за квалификационните турнири по баскетбол за Олимпийските игри през 2020 г. бе изтеглен днес на специална церемония в Швейцария. Общо 24 отбора при мъжете и 16 при жените ще се борят за място на форума в Токио догодина.

 

При мъжете ще се проведат четири квалификационни турнира, като един град-домакин ще приеме по две групи с по три отбора. Победителят от всеки турнир се класира за Олимпийските игри. Мачовете са в периода 23-28 юни догодина.

 

Ако фаворитите не допуснат изненади в първите си мачове, по време на турнирите е много вероятно да видим сблъсъци като Сърбия – Италия, Литва – Словения и Гърция – Турция.

 

Четирите тима, които се класират от квалификациите, ще се присъединят към домакина Япония, както и към седемте отбора, спечелили квоти от световното първенство.

 

Ето и пълния жребий при мъжете:

 

 

При жените отново има четири квалификационни турнира, като на Олимпийските игри също ще участват 12 отбора. До момента за тях са се класирали домакинът Япония и световният шампион САЩ.

 

Особеното тук е, че тези два тима също ще участват в квалификациите. От техните групи обаче напред ще продължават още два отбора, докато в останалите две групи ще се класират по три.

 

Вижте и жребия при жените:

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Олимпиада 2020, Токио 2020
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи