Отборът на Юга победи Севера в Мача на звездите във Видин


Отборът на Юга победи Севера в Мача на звездите във Видин
(сн. niebg.net)
03-12-2019 12:19 | niebg.net

Отборът на Юга победи Севера със 77:66 в четиринадесетото издание на баскетболния Мач на звездите във Видин, който се състоя на 29 ноември в спортна зала „Фестивална“ в града. Традиционното състезание се провежда всяка година във връзка със световния ден за борбата срещу СПИН - 1 декември. Този път кампанията се провежда под мотото „Промените се правят от общността“.

 

В двата отбора бяха включени най-добрите баскетболисти от училищата ГПЧЕ „Йордан Радичков”, СУ „Цар Симеон Велики”, ППМГ „Екзарх Антим І” и ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“.

 

Заместник-кметовете на общината наградиха с купи състезателите от училищата, взели участие в надреварата. За пореден път беше връчена преходна купа, учредената от бившия баскетболист от Видин проф. Вили Лилков.  За най-полезен играч в мача бе избран Александър Илиев от отбора на Юга.

 

В рамките на състезанието имаше изпълнения на мажоретния състав и певческа група от СУ ”Св. св. Кирил и Методий”, както и на музикалните таланти от ГПЧЕ “Йордан Радичков”. По време на почивките бяха организирани атрактивни игри с публиката. Десетокласникът Живко Живков от ГПЧЕ “Йордан Радичков” спечели наградата от 140 лв. за вкаран кош от центъра на игрището. Своите баскетболни умения показа и заместник-кметът Светослав Скорчев.    

 

И тази година доброволците на Общинския младежки съвет за превенция на зависимости раздадоха червени панделки–символ за съпричастност, флаери, информационни материали и презервативи във връзка със световния ден за борба срещу СПИН. Ученици от девет видински училища и от град Белоградчик подредиха постери по темата. Най-оригиналните творби получиха награди.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи