Антон Диков: Пет домакински победи в кръга


Антон Диков: Пет домакински победи в кръга
(сн. balkan-basket.com)
13-12-2019 11:25

Пет домакински победи за фаворитите без никаква интрига прогнозира Антон Диков за 11-я кръг в НБЛ.

 

Левски Лукойл - Черно море Тича

Черно море показва добра форма последните мачове особено у дома, но сега се изправя срещу най-добрия отбор в България и очаквано ще загуби. Безспорно "сините" показват най-качествения баскетбол и вървят към целта си. Те ще използват срещата, за да тестват Ричард Амарди, който бе картотекиран тази седмица, а досега игра само един мач с отбора. Черно море ще е подготвен, но ротацията на Левски става невъзможна за съперниците.

 

Академик Бултекс 99 - Спартак
Академик показва добри игри последно време и въпреки че е непостоянен, в домакинските си мачове играе много добре и печели срещу силни съперници. Плевенчани е време да се събудят, защото сезонът преполови. Все пак не смятам че могат да си тръгнат с победа от Пловдив.

 

Балкан - Академик
Тук среща с изявен фаворит, която Балкан ще спечели. Академик изигра слаб мач срещу Черно море и ще иска да покаже друго лице, но традиционно не играе силно в Ботевград. Смятам, че шампионите няма как да загубят тази среща, въпреки че са в скъсен състав, след раздялата с Джордан Калахан. Академик трябва да се постарае да покаже по-различно лице от предишните си двубои срещу регионалния съперник.

 

Берое - Ямбол
Мач без никаква интрига. Въпреки слабото представяне на беройци в последните кръгове, в Стара Загора гостува един аутсайдер и всичко друго от солидна победа на домакините ще е невероятна изненада. Ямбол довършва годината в този състав и след Нова година очаквам там да има промени. Радващо е, че се дава шанс на българските играчи.

 

Рилски спортист - Черноморец
Рилски спортист е един от най-стойностните отбори този сезон и определено най-постоянният в изявите си. Този сезон според мен ще има главна роля в разпределемието на медалите. Тази задача минава през задължителен успех срещу отборите от долната половина на таблицата като Черноморец. Момчетата на Данчо Колев показват прогрес, но срещу Рилски шансовете им са нулеви.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи