Как дамите в баскетбола поддържат косата си


Как дамите в баскетбола поддържат косата си
08-01-2020 14:22 | BGbasket.com

Ежедневните тренировки будят сериозни въпроси след като приключат. Измили сте косата си предната вечер, трябва ли да я измиете отново след тежката тренировка? За съжаление, миенето на косата ви всеки ден може да доведе до пресушаване и увреждане. Как дамите в професионалния баскетбол поддържат косата си винаги красива и здрава, въпреки интензивните и натоварени всекидневни тренировки? Ето някои съвета от професионалистките:

 

Сух шампоан преди тренировка

 

Сухият шампоан е най-добрият ви приятел, особено ако го използвате преди тренировка. Помогнете си с пръсти, работете със спрея на секции, като държите продукта близо до корените на косата. Той върши чудесна работа, поглъщайки омазняването и замърсяванията, които неизменно се отделят по време на тренировка. Избягвайте да го прилагате, когато вече сте се изпотили, защото това няма да доведе до нищо добро - заедно с потта може може да се образува неприятна консистенция по кожата на главата, затова не го правете!

 

Лента за глава

 

 

Можете да редуцирате изпотяването на косата, като носите лента за глава. Тя поглъща и абсорбира потта и не оставя кичурите ви да бухнат във всички посоки. Лентата е изключително удобна и помага да не се залепват косми по лицето ви докато тренирате. Ето защо я виждате на много от баскетболистките на терена.

 

Шампоани без сулфат

 

Избирайте шампоани, предназначени за ежедневна употреба. По този начин няма да се борите срещу естествения механизъм на вашия деликатен скалп за поддържане на косата хидратирана. Използвайте лек хидратиращ шампоан без сулфати, който няма прекалено да натежи на косата ви. Може на краищата да нанасяте подхранващо масло.

 

 

Пропускайте шампоана

 

Да, звучи странно, но много дами в света на спорта, правят това от време на време, както те самите признават. Понякога след тренировка те не използват шампоан, а само измиват косата с вода. Така премахват мръсотията и потта от дължината, без да елиминират естествените масла от скалпа. А щом те го правят, значи и вие го можете.

 

 

Тренировките могат да са източително натоварващи както за организма, така и за структурата на косъма - никой не знае по-добре от баскетболистките, които тичат безспирно часове наред по време на мач. Ако и вие обичате да тренирате и се чудите как да процедирате с косата си след това, може да пробвате някои от съветите на професионалистките.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи