Цветомир Цветков с приз Вдъхновение: Никога не се отказвайте!


Цветомир Цветков с приз Вдъхновение: Никога не се отказвайте!
(BGbasket.com)
13-01-2020 11:07 | BGbasket.com

16-годишният национал на България по баскетбол на колички Цветомир Цветков получи първия по рода си приз „Вдъхновение“, учреден от S Media.

 

Цветомир бе награден от добре познатия филантроп Енчо Керязов, който има своя фондация за подпомагане на талантливи деца.

 

Младият ни баскетболист бе един от най-аплодираните спортисти в Централния военен клуб в София, където протече тържеството Най-добър млад спортист на Viasport.bg.

 

Негово бе и най-хубавото послание към всички в залата - Никога не се отказвайте!
 

 

Цеци, както всички го наричат, се ражда с тежката диагноза - спина бифида, която за много хора би сложила тежко клеймо върху целия им живот. Не обаче за момчето и за неговото семейство. На 8-годишна възраст той влиза за първи път в баскетболната зала и това тотално променя неговото бъдеще. Започва да тренира ден след ден, тренировка след тренировка, занимава се в залата и у дома. Прогресира на терена с всеки следващ мач.
 
И сега, вече на 16 години, Цветков може да се похвали с четири пълни сезона в държавното първенство по баскетбол на колички, като е носил екипа и на три клуба – София Балкан, ЦСКА и Левски. През 2019 г. стана шампион със „сините“.
 
Едва 15-годишен той дебютира за националния отбор, с който пише история. На шампионата на Стария континент в София миналото лято Цеци записва първа международна победа за България при първото участие на тима ни на европейско първенство.

Така вече 8 години Цветомир има още едно семейство – това на баскетболистите на колички в България. И той е не само част от тази общност, а е истинско вдъхновение.


 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи