Община Видин с позиция за отказа на Видабаскет


Община Видин с позиция за отказа на Видабаскет
13-01-2020 15:00 | BGbasket.com

Община Видин е изненадана от реакцията на БК Видабаскет да не участва в Държавното първенство на мъжката А група, се казва в публикация на официалната фейсбук страница на администрацията.

 

Ето и пълния текст:

 

"Ръководството на Общината е огорчено от изявлението на баскетболния клуб, че няма да може да стартира във втория етап на Държавното първенство, което бе обявено на официалната му страница във Фейсбук. Първата среща – с отбора на ЦСКА трябваше да се състои на 12 януари (неделя).


В момента Община Видин подготвя проекта за бюджет за 2020 година. Спортните клубове ще се подпомагат при ясни и прозрачни правила, които предстои да бъдат одобрени с решение на Общинския съвет и при спазване на строга финансова дисциплина. Приоритет на общинската политика ще бъде и създаването на условия за развитие на масовия спорт и осигуряване на възможности видинските деца да спортуват.


Баскетболът е сред спортовете в нашия град с утвърдени традиции и успехи. Община Видин ще направи всичко възможно да търси начини за подсигуряване участието на мъжкия отбор в следващата среща от Държавното първенство."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи