Олимпиакос и Везенков загубиха трилър в дебюта на новия треньор


Олимпиакос и Везенков загубиха трилър в дебюта на новия треньор
(сн. euroleague.net)
14-01-2020 22:57 | BGbasket.com

Олимпиакос на Александър Везенков загуби драматично мача си от 19-ия кръг на Евролигата като домакин на Алба Берлин с 86:93. Това беше и първият мач с новия треньор Йоргос Бардзокас начело на гръцкия тим, след като той замести на поста Кестутис Кемзура.

 

Везенков игра 15 минути, през които вкара 7 точки, като тимът му има 7 победи и 12 загуби до момента, а Алба вече е с 5-14. В следващия кръг Олимпиакос посреща Байерн Мюнхен, а германският тим ще гостува на Цървена Звезда.

 

Отборите започнаха равностойно, но през цялата първа част Олимпиакос имаше малка преднина, като след нея тимът водеше с 22:19, а Везенков още не беше влизал в игра. Българинът беше на терена дълго през втората част, в която обаче Алба имаше силни моменти. Германците бързо обърнаха резултата и на моменти поведоха с двуцифрена разлика, а на почивката водеха с 50:42.

 

Силна трета част доведе до нов обрат в мача, след като Олимпиакос влезе в отличен ритъм, а в края ѝ Везенков се включи силно. Той наниза тройка в самия ѝ край, за да изведе домакините напред със 71:68.

 

Сериозен спад в играта на Олимпиакос беляза началото на последната десетка, като серия от 14:2 за Алба даде поредния обрат в срещата. Гърците се приближиха и останаха плътно зад съперника до самия край на мача, а при оставаща минута разликата беше сведена до само две точки. Никола Милутинов беше фаулиран и вкара един наказателен удар за 85:86, след което Спанулис пропусна далечна тройка и му бе отсъдено неспортсменско нарушение. В последните секунди Алба успя да вземе победата с успешни наказателни удари.

 

За победителите Маркус Ериксон записа 22 точки, а 18 и 6 асистенции добави Мартин Хермансон. За Олимпиакос най-резултатни с по 15 точки бяха Йоргос Приндезис и Никола Милутинов.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ОЛИМПИАКОС - АЛБА БЕРЛИН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОЛИГАТА, СЕЗОН 2019/2020

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ЕВРОЛИГАТА, СЕЗОН 2019/2020

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОЛИГАТА, СЕЗОН 2019/2020

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОЛИГАТА, СЕЗОН 2019/2020

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Олимпиакос, Александър Везенков, Алба Берлин, Евролига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи