Балкан се измъкна в Ямбол след силна последна част


Балкан се измъкна в Ямбол след силна последна част
23-01-2020 19:55 | BGbasket.com

Балкан не допусна изненада при гостуването си срещу Ямбол, като надви своя съперник с 85:74 в среща от Националната баскетболна лига. Успехът обаче не дойде никак лесно, тъй като „зелените“ изоставаха с двуцифрена разлика в хода на мача, но обърнаха развоя му най-вече след силна последна четвърт. Домакините бяха без Стивън Крун, докато в игра за гостите заради вирус не се появи Кени Хол.

 

След този двубой шампионите са с баланс 16-1, а в последния кръг от второто завъртане приемат Спартак Плевен, като с днешния успех си гарантираха първото място преди третата фаза. Загубата бе 15-а за Ямбол от 17 мача, а след другата седмица тимът гостува на Рилски спортист.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Двубоят започна доста равностойно, като домакините имаха леко предимство. В средата на първата четвърт „зелените“ поведоха за първи път в срещата, а след серия от 10:0 и силни изяви на Крис Минков се откъснаха с 19:12. Ямбол обаче отговори с осем поредни точки на Дарин Иванов, а след десет минути игра тимът водеше с 22:21.

 

Алекс Симеонов откри резултата във втората четвърт, но след това баскетболистите на Тони Дечев направиха серия от 11:0 и за първи път поведоха с двуцифрена разлика. В следващите минути те поддържаха аванс от няколко точки, а на почивката резултатът бе 42:36 в тяхна полза.

 

След паузата разликата в полза на Ямбол достигна 13 точки, но Балкан много бързо изравни, а малко след това и поведе с 54:53. Последваха размени на водачеството, а преди заключителната четвърт домакините бяха напред с минималното 59:58.

 

Играта продължи да бъде кош за кош и в началото на последната част. Навлизайки в решителната си фаза обаче мачът се изнерви, а за секунди технически нарушения получиха Тони Дечев, Димитър Димитров и Дарин Иванов. Тимът на Йовица Арсич обаче направи серия от 15:1, с което натрупа разлика и този път не я изпусна до края.

 

Марко Радонич бе най-резултатен за успеха с 23 точки, 17 има Крис Минков. С 13 точки и 7 борби е Дейшон Найт, Михайло Секулович добави 11 точки и 8 борби, докато 10 точки вкара Димитър Димитров.

 

За Ямбол Дарин Иванов отбеляза 16 точки, Стоян Петков се отчете с 14. С 11 е Евгени Иванов, а 10 записа Евгени Василев.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЯМБОЛ - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Ямбол, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи