Росен Барчовски: Свършихме много добра работа на лагера


Росен Барчовски: Свършихме много добра работа на лагера
28-01-2020 15:40 | Мария Маринова

Старши треньорът на мъжкия национален отбор Росен Барчовски смята, че тимът ни е свършил много добра работа по време на мини-лагера в София. Той сподели впечатленията си и от представянето в контролата срещу Левски Лукойл, спечелена от „лъвовете“.

 

„22 грешки са много. Това е основната слабост, която проявихме днес. В двете фази на играта стояхме добре. И в защита, и в нападение играхме бързо. Това е стил, който искам да налагам. При тази бърза игра се получават повече грешки, но лошото е, че някои от тях са от небрежност и липса на концентрация. Вярно е, че ние предизвикахме Левски да направи 24, но сега коментирам нашия отбор. Победите в тези контролни срещи са най-малкото нещо, което търсим, но все пак са важни при подготовката на един отбор. Има настроение, повечето неща са позитивни, сподели Барчовски.

 

Той направи сравнение между днешната контрола и тази срещу Академик София вчера: „Очевидно днес отборът стоеше по-добре. Вчера беше и първи мач. Направихме си някои изводи, момчетата се вслушаха и поправиха някои грешки. Играчите от Академик, които дойдоха, вкараха много енергия. Смятам, че лагерът беше много полезен. Всички са здрави, което всичко е важно.“

 

Най-позитивното нещо е, че този лагер го имаше. Без него на 13 февруари щяхме да започнем от нулата. Сега свършихме много работа. Запази се добрата атмосфера, която беше изградена в този отбор. Включиха се млади играчи. Виждам много позитивни неща“, каза още наставникът.

 

Той обясни и липсата на тримата национали от Берое. „Отсъствието им е планирано. Заради това те вчера получиха повече игрово време. Исках днес да остане време за някои от другите, така или иначе бяхме много“, разкри селекционерът.

 

Въпреки че бе част от лагера, баскетболистът на Левски Лукойл Венцислав Петков пропусна и двете контроли. „Венци Петков е готов. Започва да тренира с отбора си. Има съвсем леко разтежение и му трябваше малко почивка, за да отшуми“, разкри Барчовски.

 

Част от лагера бяха много млади играчи, като наставникът обясни и дали Борислав Младенов също може да попадне в състава. „Боби Младенов е страхотно и талантливо момче. Рано или късно той ще бъде в националния отбор. Не мога да кажа дали февруари, ноември или следващата година, но със сигурност ще бъде“, завърши той.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Росен Барчовски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи