Станимир Маринов: Вървеше ми срещу Академик Бултекс 99, но имам да наваксвам


Станимир Маринов: Вървеше ми срещу Академик Бултекс 99, но имам да наваксвам
(сн. facebook.com/Beroebasketball)
28-01-2020 17:01 | БК Берое | BGbasket.com

Новото попълнение на Берое Станимир Маринов смята, че има още много да наваксва, докато влезе в оптимална форма, въпреки силния си дебют за старозагорския тим срещу Академик Бултекс 99 преди дни. За 16 минути на игрището той записа 16 точки, от които четири тройки.

 

„Късметът на новобранеца. Не съм бил в игра три месеца. Вървеше ми много срещу Академик Бултекс. Имам обаче да наваксвам физически и игрово. Не трябва да гледаме индивидуалното представяне на даден играч. Най-важното е отборът да побеждава“, смята Маринов.

 

Той сподели и впечатленията си от контролата срещу Ямбол, спечелена от неговия тим: „Мисля, че беше полезен мач за двата отбора. Приятно съм изненадан от младия отбор на Ямбол. Много важна контрола за Берое, за да можем да доизгладим някои компоненти от играта ни. Искахме да отработим в реална игрова среда всички комбинации и мисля, че се получи добре. Почнахме леко по-бавно. Срещнахме тяхната твърда игра в защита и нападение, но успяхме да отговорим на агресията.“

 

На въпрос как чувства атмосферата в отбора Маринов посочи, че с играчи като Павел Маринов и Иван Лилов тя неминуемо е на високо ниво.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Берое, Станимир Маринов, Академик Бултекс 99
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи