Балкан е финалист за Купата след трилър с Рилски спортист


Балкан е финалист за Купата след трилър с Рилски спортист
(сн. LAP.bg)
08-02-2020 22:33 | Мария Маринова

Балкан е вторият финалист в турнира за Купата на България. Баскетболистите на Йовица Арсич стигнаха до мача за трофея, след като се наложиха над Рилски спортист с 82:75. Ботевградският тим водеше през повечето време, но в края отборът от Самоков успя да изравни и малко не му достигна за пълен обрат.

 

Съперник на Балкан на финала утре ще бъде Левски Лукойл, който по-рано днес отстрани Берое. Двубоят е от 18:00 часа в столичната зала „Универсиада“. Именно двата тима показаха най-постоянни изяви в редовния сезон до момента, като заемат съответно първото и второто място във временното класиране.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Срещата вървеше кош за кош в началните минути, но след това баскетболистите на Йовица Арсич взеха инициативата. Водени от разигралия се още в началото Крис Минков, те натрупаха разлика и след първата част бяха напред с 25:17.

 

През втория период Рилски спортист започна да оказва доста по-сериозен натиск на своя съперник. На два пъти тимът от Самоков успяваше да изравни след силни изяви на Тихомир Желев, но на почивката Балкан отново водеше, този път с 41:36.

 

„Зелените“ започнаха второто полувреме със серия от 10:2 и за първи път поведоха с двуцифрен аванс. Баскетболистите на Людмил Хаджисотиров успяха да свалят изоставането си на 5, но след силни финални минути, преди заключителната четвърт шампионите водеха с 69:58. В края на третата част обаче те останаха без капитана си Димитър Димитров, който напусна за пет лични нарушения.

 

Рилски спортист не се отказа и четири минути преди сирената намали преднината на Балкан само на 3 точки при 75:72. Малко след това тимът от Самоков остана без Зейвиър Джонсън, който получи техническо за симулация, което бе петото му нарушение и той също седна на пейката.

 

Символичните гости стигнаха и до равенство при 75:75, след като общата им серия достигна 12:0. Два успешни наказателни удара на Крис Минков и тройка на Крис Минков отново изведоха „зелените“ напред при оставаща минута и половина, което принуди Людмил Хаджисотиров да вземе прекъсване. До края Рилски спортист не успя да се разпише, а Дейшон Найт оформи крайния резултат с два наказателни удара.

 

Крис Минков бе най-резултатен за победителите с 15 точки. По 13 имат Дейшон Найт (12 асистенции) и Кени Хол, а с 12 е Михайло Секулович.

 

За Рилски спортист Тихомир Желев бе над всички с 20 точки. Зейвиър Джонсън се отчете с 18 точки и 9 борби, а 10 точки и 8 асистенции има Брандън Браун.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България, Балкан, Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи