Тити Папазов: Бяхме много концентрирани, нека всички обичащи баскетбола да дойдат на финала


Тити Папазов: Бяхме много концентрирани, нека всички обичащи баскетбола да дойдат на финала
(сн. LAP.bg)
08-02-2020 20:48 | Мария Маринова

Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов коментира победата на отбора си срещу Берое и класирането на финал за Купа България, на която тимът му е домакин:

 

„Аз съм доволен от добрата концентрация на моя отбор. Берое има обективни причини да не е 100% пълноценен, но това няма никакво значение. Там са петима национали плюс Иван Лилов. От другата страна също са петима национали. В този мач нашите чужденци бяха по-добри, бяхме много концентрирани. Казах на моите играчи, че има вероятност да играем с тях полуфинал в първенството и че сега ще е най-лесният ни мач с тях.

Поздравявам кмета на Стара Загора, защото това всъщност е баскетболната столица на България  с два отбора, които играят за разпределение на медалите. Жените са минимум финалистки, мъжете са минимум в тройката, поне досега.

 

Конкретно за мача – имаме своите стратегии и тактически указания. Всичко се случваше много лесно, а причината не е само в недобрата кондиция на Берое, а в нашата добра игра. Доволен съм от абсолютно всички, движим се на гребена на емоцията. Утре безспорно ще бъде най-трудният мач, независимо срещу кого ще се изправим. Ако сме срещу Балкан, те имат психологическо предимство с две поредни победи срещу нас. Срещу Рилски спортист, който само преди 15 дни победихме с 30 точки, е много опасен, при това когато е в пълен състав.

 

Каня като организатор всички хора, които обичат баскетбола. Не сме ограничили както в лигата да дойдат само 180-200 човека. Нека дойдат всички, които искат да подкрепят отбора си. Българският баскетбол има нужда от празника, който ще бъде финалът.

 

Последните 15 години модата в българския баскетбол се диктува от Лукойл и от Левски. Когато сме заедно, няма какво друго да ни задоволява, освен първото място. Домакинският фактор играе роля от гледна точка на организация. Вижте осветлението, вижте залата, която е подобрена максимално за Купата. Домакинството има плюсове и минуси – от една страна нашите фенове са тук, от друга страна – има натиск. Но в края на краищата от двете трудности, тази е по-добрата – нека сме у дома с фенове и натиск, отколкото навън без натиск.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Тити Папазов, Левски Лукойл, Купа България
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи