Почетоха Коби Брайънт на Оскарите (видео)


10-02-2020 12:00 | BGbasket.com

Легендата на Лос Анджелис Лейкърс и Националната баскетболна асоциация Коби Брайънт бе почетен по време на 92-рата церемония по раздаване на наградите Оскар. Баскетболистът загина преди две седмици при катастрофа с хеликоптер, която отне живота също на дъщеря му Джиана и още седем души.

 

Докато певицата Били Айлиш изпълняваше емблематичната песен на Бийтълс – “Yesterday”, на екрана се появи снимка на баскетболиста. Изображението бе придружено с негов цитат: „Животът е твърде кратък, за да затъваш и губиш кураж. Трябва да продължиш да се движиш и да вървиш напред.“ Изпълнението бе в памет и на Кърк Дъглас, както и на други звезди, отишли си наскоро.

 

Режисьорът Спайк Лий пък се появи на церемонията със специален костюм в цветовете на Лос Анджелис Лейкърс – лилаво и жълто, като бе изписал на него №24.

 

 

Създателите на спечелилия Оскар за най-добър късометражен филм „Космата любов“ пък посветиха наградата си на Коби Брайънт. Баскетболистът също е носител на най-ценната статуетка във филмовата индустрия за лентата „Скъпи баскетбол“, като той спечели отличието преди две години.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Коби Брайънт
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи