Славия взе бронз за Купата след 15 години с трипъл-дабъл на Джикова


Славия взе бронз за Купата след 15 години с трипъл-дабъл на Джикова
(сн. BGbasket.com, Тони Тончев)
15-02-2020 17:16 | Мария Мицова

Славия спечели медал от Купата на България, първи в последните 15 години, след като в двубоя за бронза се наложи над

Локомотив Стара Загора със 78:44

 

“Белите” водиха от началото до края, а слабите първи десетина минути на Локомотив костваха мача на старозагорки. Въпреки това се получи оспорван мач, в който Славия намери спокойствие едва в последните 6-7 минути.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ

 

Локомотив не успя да реализира кош от игра в първите над 5 минути от двубоя, но Славия не успя да се възползва, за да вземе солидна разлика. Въпреки това “белите” все пак поведоха сравнително комфортно, а преди края на първата част стигнаха и до двуцифрен аванс. Защитата на Локо Стара Загора по никакъв начин не се справяше със съперника и Славия още в началните 10 минути имаше много отворени стрелби от близко разстояние. Така столичанки вкараха 22 в първия период, срещу едва 9 на съперника, главно от индивидуални акции на Дебора Филипова. 

 

Втората част вървеше с добра преднина за Славия, но в момента, в който Локомотив показа агресия в защита, успя да намали изоставането си под 10 точки. Почивката дойде при 38:26, но все пак с надежда за старозагорския тим с позитивните изяви преди паузата. 

 

Още рано в мача с по три нарушения натежаха високи състезателки от двата състава - Александра Петрова за Славия и Златка Манадкова за Локо, а с по два фаула бяха основните реализатори от двете страни - Ивана Николова и Дебора Филипова.  

 

Развитието продължи по същия начин и в третата част, с аванс от 12-14 точки за Славия в първите седем минути след подновяването на играта. Макар и вече натежалата умора, двата състава се хвърлиха здраво в битка по целия терен. Локомотив пак се доближи на 10 от противника, но след това направи невероятна поредица от пропуски и преди финалната част дистанцията пак бе 14. 

 

Поредица от тройки изстреля Славия с над 20 напред в средата на последната четвърт и вече всичко бе решено тогава.

 

Вероника Джикова бе страхотна за Славия с трипъл-дабъл от 20 точки, 13 борби и 11 асистенции. Ивана Николова бе най-резултатна с 26.


За Локомотив Дебора Филипова единствена записа двуцифрен актив - 17 точки.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛОКОМОТИВ СТАРА ЗАГОРА - СЛАВИЯ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА НА БЪЛГАРИЯ-ЖЕНИ, 2020

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Локомотив Стара Загора, Славия
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи