Константин Боев: Имаме още много работа, ако искаме да постигнем нещо по-значимо


Константин Боев: Имаме още много работа, ако искаме да постигнем нещо по-значимо
(сн: Тони Тончев, BGbasket.com)
15-02-2020 17:59 | Мария Мицова

Старши треньорът на Локомотив Константин Боев смята, че отборът му трябва да хвърли доста работа, ако иска да се представи по-добре в решителната фаза на сезона. Старозагорският тим отстъпи на Славия в мача за бронзовите медали в турнира за Купата на България, а ето какво заяви пред BGbasket.com наставникът:

 

„Напълно заслужена победа за отбора на Славия с доста голяма разлика. Просто момичетата не издържаха психически. Нямало е кога те да играят мачове с такъв заряд пред толкова пълна зала. Още в началото така тръгна мачът, независимо че имахме моменти, в които бяхме много близо да се върнем. Изпуснахме много чисти стрелби, нямахме и късмет. Просто наистина Славия ни надигра тотално.

 

Още от началото, когато започнахме подготовка с този отбор, исках да играем такъв тип агресивна защита. Повечето от мачовете, които са ни били добри и сме побеждавали, е било точно с такава защита. Винаги съм бил от треньорите, които изповядват, че защитата решава мача. Ако играем, както трябва в защита и имаме и агресията, ще ни върви и нападението. Няма как да се сърдя на момичетата, но им казах, че имаме страшно много работа и трябва да хвърлят много пот в залата, ако искат да се преборим за нещо по-значимо през този сезон.  

 

От миналата година настоявах да го има този мач, защото в последните години ние от Локомотив и Славия бяхме като спаринг-партньор на каките. Миналата година не разбрах къде по трасето не можа да стане този мач. За мен е без значение дали ще са един или два, дали ще е в Силистра, София и т.н. Важното е децата да играят, защото наистина от тези мачове, защото ако си направи самооценка, печелят много и се учат много.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България (жени), Локомотив, Константин Боев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи