Дерик Джоунс спечели скандален конкурс за забивки (видео)


16-02-2020 10:34 | BGbasket.com

Баскетболистът на Маями Дерик Джоунс спечели конкурса за забивки, ден преди Мача на звездите в Националната баскетболна асоциация. Той получи 48 точки от максимален брой 50, като изпревари само с една състезателя на Орландо Арън Гордън.

 

Оценките на журито обаче предизвикаха много полемики, като мнозина са на мнение, че Гордън е бил ощетен и именно той е трябвало да спечели. Причината е, че в последната си забивка той направи нещо невероятно, прескачайки 229-сантиметровия Тако Фол.

 

 

Рапърът Комън, който бе сред журито и даде максимални 10 точки на Гордън, впоследствие призна „Мислех, че ще се получи равенство, но някой не го направи както трябва. Не знам кой“.

 

Звездата на женската НБА Кандис Паркър също отличи Гордън с 10 точки. „Не искам да хвърлям никого пред автобуса, но… проверете картите с резултатите“, призова тя.

 

Ако Комън е прав, някой от останалите трима членове на журито не е искал Гордън да спечели. По 9 точки за него дадоха Дуейн Уейд, Чадуик Боузман и Скоти Пипън. Според мнозина именно Уейд е ощетил Гордън, за да даде победата на бившия си съотборник в Маями Дерик Джоунс.

 

Самият Гордън след мача призна, че повече не смята да участва в конкурса за забивки.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБА
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи