Тити Папазов: Баскетболистите са готови да играят през юни, юли, дори август


30-03-2020 21:53 | kanal3.bg

Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов смята, че никой в Ботевград няма да е щастлив, ако първенството бъде спряно на този етап и Балкан бъде обявен за шампион. Зелените“ поискаха шампионатът да бъде преустановен, а временното класиране да бъде обявено за крайно. Клубовете обсъдиха казуса с бъдещето на НБЛ на Общо събрание днес, а в предаването „Спорт в обектива“ по Канал 3 наставникът на столичния тим разказа за онлайн срещата.

 

„Синонимът на Ботевград е баскетболът. Едва ли някой от феновете ще е щастлив да бъдат обявени за служебни шампиони. Едва ли ще им организират такова искрено тържество, каквото имаше миналата година на площада“, заяви той.

 

По време на срещата Балкан, Рилски спортист, Черно море, Спартак Плевен и Академик Бултекс 99 се обявиха за незабавно прекратяване на шампионата.

 

„От тези пет отбора само два искат да е това класиране към днешна дата. Това са двата, които имат интерес. Първият е шампионът от миналата година Балкан, другият е третият Рилски спортист, който иска да играе в Европа. Останалите отбори, които предлагат да се спре участието, предлагат да е нулева година. За да бъда коректен, от Плевен предлагат да няма шампион, но да се запазят класиранията за Европа“, сподели Папазов.

 

Клубовете 5/5 за прекратяване на НБЛ, повечето се обявиха за нулева година

 

Балкан бе лидер във временното класиране преди прекратяването на шампионата. „За доминация не можем да говорим. Ние ги победихме насред Ботевград с 20 точки, убедително ги победихме и на Купата, а те ни биха два пъти в първенството. Теоретично всичко може да се случи. Който и да направи прогноза, ще бъде на база пристрастие, но не и на здрави факти“, категоричен е треньорът на Левски Лукойл.

 

Според него не трябва да се прибързва със спирането на лигата: „Ако държавата спусне нареждане, че не може да има спорт, всеки ще го приеме философски. Ако ние трябва да си го вземем сами, никога няма да бъдем единни. Някои са безкрайно щастливи, че ще спестят два месеца.“

 

„Не чух отговор готови ли са всички собственици да излязат и да кажат пред българските баскетболисти – изплащаме ви доходите до 31 май, но в името на здравето да спрем. Обърнах се, но никой не реагира. Как ще оставим българските играчи без заплати? Кажете ми, ако днес обявим край на българското първенство, колкото и да са честни да са собствениците, ще се изплатят ли заплатите на играчите за април и май?“, каза още Папазов.

 

Той обясни, че баскетболистите на Левски Лукойл, които са си заминали, ще се върнат, ако първенството се поднови: „С играчите на Левски, които тръгнаха, имаме споразумение, да им се изплатят заплатите до края на март. Времето, в което почиват, договорите им се замразяват. Всички наши играчи ще се върнат. Дори и да изкарат карантина, не е проблем. Ние не сме притиснати от времето.“

 

Папазов заяви, че голяма част от баскетболистите в България са се обединили с обща позиция, а на днешната среща са били представлявани от Чавдар Костов . „81 играчи в този кризисен момент са създали своя Асоциация. Аз съм изненадан, че го правят чак сега. Чавдар Костов им беше представител и каза – ние сме готови да играем юни, юли и ако трябва, част от август, най-нормално е, ако сме почивали тези месеци, да си ги отработим. Играчите искат да си спечелят заслужено парите.“

 

„Лигата е орган, който може само да предлага, а решението трябва да го вземе Управителният съвет. Ние не сме някоя федерация, която може да си позволи възможността да вземе решение, което може да бъде оборено в съда и да доведе до загуба на федерацията“, добави Папазов.


Цялото интервю с него гледайте във видеото.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Левски Лукойл, Тити Папазов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи