Георги Младенов: За да се развива българският баскетбол, егото трябва да намалее


Георги Младенов: За да се развива българският баскетбол, егото трябва да намалее
04-04-2020 17:17 | bgdnes.bg

Баскетболната легенда Георги Младенов призова българските клубове да намалят своето его и да се обединят в тежката ситуация покрай коронавируса. Елитните отбори се хванаха за гушите заради начина, по който да продължи първенството.

 

Лидерът Балкан настоява сегашното класиране да бъде обявено за крайно. Той е подкрепен от третия тим Рилски спортист. От другата страна е Левски Лукойл, който е втори в подреждането и иска мачовете да се доиграят. Със същото желание е и тимът на Берое. Старозагорци са четвърти. Те се борят да влязат в трите квоти за европейските клубни турнири.


„За да се развива българският баскетбол, егото трябва да намалее – заяви пред „България Днес“ Георги Младенов. – Точно националният отбор тръгна. Започнахме да се надигаме от блатото. Нека не се прибързва с крайни решения. Да се изчака известно време, за да се види дали ще има възможност шампионатът да се доиграе. Няма нищо лошо мачовете да са през юни и юли. Все пак баскетболът е за феновете. Сигурен съм, че Балкан няма да са чак толкова доволни, ако станат служебни шампиони.

 

В началото на април Управителният съвет на федерацията ще реши какво да прави.


„Президентът Георги Глушков е интелигентен човек. Той винаги се опитва да удовлетвори всички – допълни Георги Младенов. – Надали пандемията ще премине толкова лесно и бързо. Ние сме от най-малко засегнатите. Може да се направи и вариант с плейофи само между отборите от Топ 4.“


Според Георги Младенов последствията от пандемията върху финансирането на отборите тепърва ще нанасят сериозни вреди.


„Президентите и собствениците на клубове са бизнесмени, които ще претърпят неизмерими щети – смята Георги Младенов. – Дано не се окаже, че догодина няма да има отбори, които да играят. Точно затова всички сега трябва да се обединят. Важно е и да запазим българските играчи. Те също трябва да влязат в положение. В България почти няма приходи от билети. Разчита се на благодетели.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Георги Младенов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи