Тодор Иванов: За мен баскетболът е над всичко


Тодор Иванов: За мен баскетболът е над всичко
(сн. BGbasket.com)
16-04-2020 20:07 | BGbasket.com

Членът на УС на БФБ Тодор Иванов изказа своето мнение от проведеното заседание днес, на което се реши краят на сезона в НБЛ.

 

"Изключително грозно заседание на УС, което е винаги такова, щом стане дума за НБЛ," сподели за BGbasket.com той. "За пореден път член на УС обижда чрез медиите другите. Постоянното изтъкване кой колко пари е давал за баскетбол дразни и не помага на баскетбола. Знам и други хора, които дават пари и са давали, но не са се афиширали толкова много. Някои фирмени, някои лични, като мен. Всеки според възможностите си."

 

"Лично аз винаги съм гласувал по съвест и не съм се влиял от мнението на този или онзи. За мен баскетболът е над всичко. За съжаление за много други егото им е най-важно. Не искам повече да влизам в полемики чрез медиите, но мисля, че ако има малко самоуважение в този член на УС, който бил давал фирмени пари 30 години трябва да се извини. И е крайно време да разберат, че да имаш за президент човек с биография, ползващ се с уважение в цяла Европа, като Георги Глушков, е истинско богатство за всяка една федерация.

 

Като председател на комисията за подрастващи, Тодор Иванов допълни: "Много по различна е ситуацията при децата, които играят за удоволствие и не може да се лишават от това, ако има възможност. За подрастващите е най-важно 19-годишните да свършат първи, отново - само при ситуация, в която държавата позволи. Защото част от тях се готвят за колежи и няма да могат да играят в едни финали през август например. За мен предложението на ЦСКА е неизпълнимо на практика, заради липсата на толкова отбори в елита и голяма разлика в класите."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи