БФБ с обяснение за класирането


БФБ с обяснение за класирането
(сн. BGbasket.com, архив)
16-04-2020 18:20 | BGbasket.com

БФБ допълни текста с обяснения за решението си за определяне на крайно класиране в НБЛ, след прекратяването на сезона. Според правилника, изиграните мачове до момента през сезона не са достатъчни за обявяване на крайно класиране, шампион и медалисти на НБЛ за спортно-състезателната 2019/2020 г.

 

Ето и какво се казва в допълнителния текст, добавен към първото прессъобщение от БФБ:

 

По точка 1, засягаща шампионата в НБЛ, решението гласи:

 

"Във връзка с обявеното извънредно положение в България вследствие световната пандемия COVID-19 и произтеклата от това невъзможност да се изиграят оставащите срещи от редовния сезон, както и целия етап „Плейоф“ в сроковете, предвидени в календара на НБЛ, и като взе предвид писмените предложения на повечето БК от НБЛ:

 

1. УС прекратява Държавното първенство на НБЛ за спортно-състезателната 2019/2020 г.

2. Във връзка с чл. 108 от Правилата за ДП на НБЛ УС приема, че достигнатия етап на изиграните срещи от първенството не е достатъчен за обявяване на крайно класиране и не определя крайно класиране, шампион и медалисти на НБЛ за спортно-състезателната 2019/2020 г.

3. УС решава за спортно-състезателната 2019/2020 г. да няма изпадащ отбор от НБЛ;

4. УС утвърждава ранглиста за участие в Европейските клубни турнири, която съответства на крайното класиране в НБЛ от спортно-състезателната 2018/2019 г."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи