Гери Брънзова за Драфт 1998 и пожелания към Боби: Бях на 4, когато казах, че ще играя в НБА


17-04-2020 13:10 | Мария Мицова

В деня на Драфт 2020 в женската НБА, се обърнахме към Гергана Брънзова, да сподели нейните трепети и истории от този свой период отвъд Океана.

 

Гери Брънзова бе избрана под №24 в трети кръг на Драфт 1998 и игра един сезон за Детройт Шок.


"Още на 4-годишна възраст бях тропнала с крак и бях заявила, че ще играя в НБА. Когато се създаде WNBA през 1996-а, видях светлината, това да се случи," сподели Гери от дома си в Истанбул. Тя прекарва времето си между родния Бургас и турския мегаполис, но в последните години е все повече в България.


Освен, че участва на пре-Драфт камп в Чикаго, Гери Брънзова разказа, че първото признание, че може да попадне в женската НБА е било на Световни колежански игри с най-добрите студенти, последна година, част от спортните отбори на своите университети. Идва и този пре-Драфт камп в Чикаго, където Детройт Шок далеч не е най-заинтересованият от нея тим.

 

"Мисля, че се бяха впечатлили от моята техника, бяха казали, че не са виждали такава досега, по време на пре-Драфт кампа," продължава тя и показа за читателите на BGbasket.com потника си от онези дни, преди 22 години.


През 1998-а година, Гери Брънзова стои до телефона в колежа във Флорида и очаква обаждането, да научи какво се случва. Сестра ѝ Албена, избрана няколко номера след нея, също очаква обаждането, родителите им - от България. "Зарадвах се, но беше и облекчение, че това достигна своята кулминация. Много силно преживяване," припомня си тя.

 

Гери Брънзова разказа още за своите избори, за кариерата си в Детройт и решенията. И разбира се, съвети за Борислава Христова, на която всичко това предстои: "Борислава е много целенасочена, упорита, готова е. Трябва да е търпелива и да вярва на себе си, да следва сърцето си, така никога няма да сгреши. Всичко ще се случи както е най-добре за нея. И да вярва, да няма очаквания. Пожелавам и да продължава все така, да бъде дръзка, смела, да не забравя откъде е тръгнала и да бъде благодарна за това, което се случва."

 

Гледайте всичко във видеото.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Борислава Христова, WNBA
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи