Славчо Бояджиев през очите на Петкана Макавеева: Благ човек, и със знания, и с възможности


Славчо Бояджиев през очите на Петкана Макавеева: Благ човек, и със знания, и с възможности
(сн. LAP.bg, архив)
19-04-2020 13:20 | Мария Мицова

Петкана Макавеева е едно от златните момичета на Славчо Бояджиев. Двамата заедно постигат едни от най-големите успехи на българския баскетбол. BGbasket.com потърси Макавеева навръх светлия празник Великден, за да сподели тя своите спомени за Бояджиев:

 

"Той беше много добър и като човек. И затова Господ си го прибра. С него имаме най-големите успехи в Левски, две Ронкети, Купа Европа. Толкова много титли и купи на България. Навремето имаше едно решение от федерацията, баскетболисти на 28 години ги правеха пенсионери, и той попадна в това число. Това беше шанс за нас. Ние бяхме добре селекциониран отбор, Левски държеше на колективните спортове, на баскетбола. Той е смирен човек, и го направиха треньор на жените. Оттогава тръгна хубав отбор. Имахме толкова много хубави нови попълнения, станахме и гръбнака на националния отбор. И той случи с нас, и ние с него. Не можеше да повиши тон на никой от нас. Коректен и много скромен човек. За мен той има по-големи успехи от много други. Той имаше успехи не само у нас, но и навън, във Франция."

 

"Аз бях по-буйна, но той без да ми повиши тон, въведе правила, и нещата се наместиха. Без да вдига шум, без да парадира, успя да канализира нещата. Ние бяхме отбор от звезди."


"Един благ човек, възпитан треньор, не може да се скара с никого. Много етичен. Хем с познания, хем с възможности, но никога не е парадирал с тях. Ще изслуша целия отбор, ще направи преценка, винаги етичен."


"Бог да го прости. Жалко, че не може да си го изпратим, той заслужава. Когато всичко това свърши, да му направим подобаващо изпращане, трябва."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи