Гери Брънзова: Спрях да питам защо и започнах само да действам


20-04-2020 18:16 | Мария Мицова

Втората част от интервюто с Гергана Брънзова е поглед в бъдещето - нейното и на България. Гери разказа и за ситуацията на пандемия в Турция, където се намира в настоящия момент.

 

Първата част от интервюто: Гери Брънзова за Драфт 1998: Бях на 4, когато казах, че ще играя в НБА

 

До дни се очаква старта и на съвместен влог на Гери Брънзова и друг бивш наш баскетболист - Веско Веселинов.

 

"Аз съм гражданин на света. Аз съм там, където ми е сърцето, където са нещата, които обичам да правя, където мога да ги случвам. За момента това е България. Не знам, може би следващото предизвикателство ще е да съм треньор, но не стандартния треньор, може би там ще вкарам някакви новости," разказа Брънзова, която в момента е част от треньорския курс на НСА.

 

"Думата вече не е възраждане, може би трябва да се изгради всичко наново, това е разковничето. Историята да остане в една зала на славата и да се почне от нулата. Виждам, че специалисти има. Знанията ги има, но защо не се прилагат?!"

 

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ YOUTUBE КАНАЛ

 

"Аз ги виждам нещата, и където виждам възможност - действам. Бургас ми е на сърцето, знам, че имам работа там, затова и съм се върнала. На мисия съм. Действам от сърце, отвътре навън, не мога да избягам от силната си връзка с баскетбола, кръвта вода не става. Приключих една друга тема от живота си, и сега мога с чисто сърце да продължа към това."

 

"Най-важно е обучението чрез пример. И да им се дава поле за изява на младите. В момента те избират, им разделение между образователната и спортната система, а трябва да ги обединим. И родителите са се включват дейно в процеса, да разбират какъв е той. Спортът дисциплинира, прави те по-силен, по-добър, прави те пълен с желание да действаш."

 

"Всеки има личностна настройка. Аз виждам нещата такива, каквито са, пречупвайки ги през моята гледна точка. Виждам голяма възможност за развитие на България. Но много хора се дразнят от тази моя прекалено оптимистична настройка. Да, има спад, много дълъг транзиционен период е. Но хора, адаптивни, с разчупено мислене, които оценяват възможностите, чисти са към себе си, честни. Те могат да оцелеят. Трудно е, ако имаш принципи, но има и това но - ако това се погледне като възможност, може да се промени. Разделението на наши и ваши пречи на народа. България е една шепа хора и се чудя вече втора година, откакто живея у дома, защо не се случват нещата. Спрях да питам обаче защо и започнах само да действам."

 

Гледайте всичко във видеото.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Гергана Брънзова,
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи