Хърватският гигант Бруно Шундов: Най-хубаво ми е било в България


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн. LAP.bg, архив)

21-04-2020 09:29 | BGbasket.com

221-сантиметровият център Бруно Шундов ще си остане един от най-запомнящите се играчи, пребивавали в България.

 

Хърватският гигант стана три пъти шампион на страната ни с Лукойл Академик - 2011, 2012 и 2015, и спечели две Купи - 11, -12.


След дълга и успешна кариера, минала и през НБА, Бруно вече е треньор, на 12-годишни момчета в КК Солин.


В ситуация на пандемия, хърватски сайт потърси Шундов, за да припомни славните години.


Бруно е играл в 34 отбора от 17 държави и се шегува, че дори Гугъл не знае точно всички.

 

Запитан за това къде са били най-хубавите му спортни моменти, Бруно бе категоричен - в България. "В този клуб прекарах най-хубавите си моменти, и на терена, и извън него, признавам, това е Лукойл Академик. Най-силно играх за ВЕФ Рига в Латвия."

 

Той сподели, че в НБА се е чувствал най-добре в Индиана. Разказа и история от дните си в Бостън Селтикс: "Бяхме на турне по Западния бряг, имахме ден и половина почивка. Момчетата, Вин Бейкър, Пол Пиърс, Антоан Уокър ми звъннаха и ме попитаха искам ли да отида с тях, аз реших, че ще вечеряме заедно някъде из Сакраменто. Вместо това, една лимузина ни закара на летището и оттам с частен самолет...в Лас Вегас. Върнахме се направо за тренировката в 11..."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи