Везенков в битка за последните места в Топ 16 на е-баскет лигата


Везенков в битка за последните места в Топ 16 на е-баскет лигата
14-05-2020 10:02 | BGbasket.com

Александър Везенков продължи победния си път в БФБ е-баскет лигата. Крилото на националния отбор и гръцкия Олимпиакос записа 20-тата си поредна победа. Във финала на Дивизия 5 той дръпна със своя Балкан на Джеди Мастърс след 117:94. Така само един успех го дели от мач за титлата в потока срещу играещия с Академик гард на Спортни таланти Ясен Милов. Мачът е тази вечер от 19:00 часа и ще бъде предаван пряко в ефира на ТВ1.

 

Милов не се затрудни и спря победния път на един от обещаващите млади таланти на Черно море Тича Цветомир Бонев. Софиянецът спечели двата мача съответно със 122:82 и 93:82.

 

Още двама професионални баскетболисти с отбора на Балкан се класираха за Топ 16. Марин Маринов спечели дивизията си след две победи над Славия. Така той си осигури сблъсък срещу Димитър Генов от ЦСКА, като двамата ще спорят за място сред поставените във финалния турнир на надпреварата.

 

След като извади късмет в жребия в полуфиналите Александър Матушев се пребори за титлата в Дивизия 3. Младежкият национал победи два пъти фен на Рилски спортист 2, съответно със 120:99 и 117:102, и вече е в Топ 16. Дали ще бъде поставен в последния етап на първенството зависи от изхода на сблъсъка му с Джеди Мастърс.

 

Черногорският център на Балкан Михайло Секулович записа 21-ва поредна победа и продължава надпреварата без загуба. Той спечели своята Дивизия след две поредни победи над Георги Адирков от Рилски спортист 2. Съперник за място сред поставените във Финалната 16-ца ще е фен на Академик София.

 

В регионално дерби се превърна и финалът на Дивизия 11. Дамян Минков от Академик София записа трета победа над Александър Гавалюгов от Балкан и се класира в Топ 16 след успех в серията с 2-1.

 

Здрава битка има и във финала между Ерик Искренов с Левски Лукойл и Филип Берг с Шампион 2006. Резултатът в серията в момента е 1-1, като това бе първо поражение за Искренов до момента.

 

Последният мач е на 15 май от 19 ч. и ще бъде предаван в ефира на ТВ1.

 

Гост в студиото преди дербито на Дивизия 15 ще е селекционерът на женския национален отбор и Монтана 2003 Стефан Михайлов.


Пълна програма на плейофите и резултати

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи