Обсъждат бъдещето на НБЛ следващата седмица


Обсъждат бъдещето на НБЛ следващата седмица
16-05-2020 19:29 | Тема: Спорт

Ръководството на федерацията и Лигата ще се събере през следващата седмица, за да обсъди бъдещето на НБЛ и това как отборите да процедират за идващата кампания, пише "Тема Спорт".

 

Изданието отбелязва, че на въпросното заседание ще се обсъжда въпросът за броя чужденци в НБЛ, който няколко клуба вече засегнаха.

 

Индикациите са, че чужденците ще бъдат намалени и ще станат максимум по трима в клуб. В момента правилникът е такъв, че във всеки един отбор може да има максимум шестима иностранци, като трима от тях могат да са едновременно на паркета.

 

Предвид ситуацията и неяснотата относно привличането на чужденци, затворените граници, карантинните периоди, както и опасността от втори пик на заразата през лятото целта на Лигата ще бъде затягане на коланите. Това ще означава трима чужденци на клуб, от които двама да са на паркета. Развой, който ще позволи на повече и по-млади родни баскетболисти да заиграят в елита при мъжете.


Освен това от федерацията се очаква да вземат и друго важно решение, свързано този път с първенството при дамите. То бе замразено, като нямаше яснота дали ще се довърши през лятото, или ще бъде анулирано. Индикациите са, че жените ще завършат кампанията по примера на мъжете – без шампион. Това е така, тъй като не се вижда период, в който държавното първенство да може да бъде завършено, преди да започне следващото през октомври. Монтана и Берое пък са изключително равностойни и няма да има основание, на което да се определи краен победител.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи