Антонио Станков: Позволете ни да спортуваме и да тренираме децата ви


Антонио Станков: Позволете ни да спортуваме и да тренираме децата ви
(сн. www.facebook.com/Chardafon)
17-05-2020 12:21 | BGbasket.com

Треньорът в школата на Чардафон Антонио Станков изрази недоволството си по повод забраната за тренировки при подрастващите, въпреки че много от останалите мерки в държавата започнаха да се разхлабват след края на извънредното положение. Ето каква е позицията на наставника, която той изпрати до BGbasket.com:

 

„От последните събития, че отново спортът беше пренебрегнат, реших да напиша и споделя с вас своето мнение за ситуацията в страната и спорта. Голяма част от колегите ме подкрепиха в това нещо, което ще споделя пред вас, за което много им благодаря!

 

Как така държавата реши, че точно най-дисциплинираните хора - спортистите, децата, няма да спазват санитарни и хигиенни изисквания и че ние, треньорите, ще подложим на РИСК здравето на нашите деца и състезатели? Това не се издържа. Прекалено е за нашите деца за нашето бъдеще и тяхното здраве...

 

Нашите състезатели, нашите деца не са вещи, които да си стоят 2, 3, 4 месеца или колкото вие решите, докато вие не ги допускате навън на открито, дори да спортуват, да играят и тренират, а през това време да са допуснати кръчми, ресторанти, кина, а сега и фитнес зали на закрито. Спортуването на аматьори до 12 души и фитнес зали е позволено, но децата нямат никакво право да спортуват, дори навън?

 

Докога ще се подигравате и ще оставяте вашите деца да са последни в списъка? Как така никой не излезе да попита как по дяволите през това време, докато се отваря и позволява да можем да сме в кръчмата един до друг, в кафето един до друг, а да не могат пет деца с треньора си дори да излязат и да спортуват и тренират на площадката или стадиона?

 

Не ме разбирайте погрешно, нямам против заведенията, фитнесите и кафетата, ние всички се нуждаем от тези неща след тези два месеца на изолация и седене вкъщи, но също имаме нужда и от спорта, който се омаловажава последно време. Вие по този начин спирате колективните спортове, съсипвате децата физически и психически, оставяте толкова много треньори вече 3-4 месеца без работа? Докога ще си мълчим, докога ще се подигравате на тези хора и деца и ще ги оставяте толкова дълго време без нещото, което най-много обичат да правят и работят?

 

Обръщам се към всички колеги и най вече към федерацията по баскетбол! Да попитаме ЗАЩО? ЗАЩО Е ТАКА? И докога ще мълчим? И кога е това скоро, което постоянно се казва и повтаря? Ние не искаме много, а само да ни позволите да спортуваме, да тренираме вашите деца, тяхното здраве, нашето бъдеще!

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Чардафон
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи