Везенков и Секулович са на върха в схемата на поставените в Топ 16 на БФБ е-баскет лигата


Везенков и Секулович са на върха в схемата на поставените в Топ 16 на БФБ е-баскет лигата
18-05-2020 12:04 | BGbasket.com

Двама професионални баскетболисти, избрали Балкан, за да се представят в БФБ е-баскет лигата, са на върха при поставените във финалната фаза Топ 16 на шампионата. Александър Везенков и Михайло Секулович са съответно номер 1 и 2 в схемата и разбраха съперниците си за последния етап.

 

Крилото на националния отбор и Олимпиакос ще се изправи срещу последния геймър, осигурил си място сред най-добрите 16 – Караколчев, който играе с Черно море Тича.

 

С голям интерес се очаква пък сблъсъка на черногорския център на ботевградчаните срещу един от талантите на българския баскетбол – Дамян Минков от Академик София.

 

Под номер 3 в схемата влиза Кей Шаленберг с Джеди Мастърс, чиито следващ съперник ще е друг юношески национал, роден през 2002 г. – Димитър Генов от ЦСКА. Душан Остоич със Спартак Плевен ще има за съперник Ясен Милов, избрал Академик София.

 

Двама съотборници от младежкия национален отбор – Марин Маринов от Балкан и Ерик Искренов с Левски Лукойл ще определят в истинско напечено дерби следващия четвъртфиналист в шампионата. Друг техен съотборник – Александър Матушев от Ямбол ще спори за място в следващата фаза срещу Виктор Ангелов с Левски Лукойл.

 

Най-интересните мачове по традиция феновете ще могат да проследят в ефира на ТВ1. Предаванията през седмицата започват в 19 ч., а в понеделник, сряда и петък, е-дербитата ще бъдат предшествани от специално студио с начален час 18:40.

 

В понеделник гост ще бъде мениджърът на мъжкия и женския национален отбор и капитан на Чавдар Троян Тодор Колев. В сряда гост на Виктор Кирков ще е старши-треньорът на националния отбор за девойки до 18-годишна възраст Лъчезар Коцев.

 

В петък в студиото на ТВ1 ще гостува треньорът на ЦСКА в А група и при юношите Теди Буков.

 

Пълна програма и резултати

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ebasketbg
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи