Три награди за Юлияна Вълчева в Небраска


Три награди за Юлияна Вълчева в Небраска
18-05-2020 16:01 | BGbasket.com

Колежът Уестърн Небраска отличи Юлияна Вълчева с още три награди. Вълчева стана атлетът на колежа с най-висок успех, а освен това е носител на т.нар. Unsung Hero Award (в превод Награда на невъзпятия герой). Вълчева напуска колежа и като MVP на отбора заедно със съотборничката си ТК Морхаус.

 

"Вълнуващо е да бъда избрана за unsung hero с толкова много други страхотни спортисти. За мен означава много да я получа и е допълнителна мотивация за това, което ми предстои в новото предизвикателство. Наистина съм благодарна, щастлива и горда. Това е важно признание за мен и поздравявам всички останали победители," коментира Юлияна.


Вълчева отправи специални благодарности към треньора и съотборниците си. "Работих наистина много и оставих сърцето си и вложих цялата си енергия във всяка тренировка и всеки мач. Тук изкарах два фантастични сезона и благодаря, че ме определиха за MVP," продължи тя.


"За мен бе много тежко да кажа сбогом на всички тук през март. Знаех, че не ми остава много време тук, но по-ранната раздяла заради вируса го направи още по-тежко. Тръгнах буквално за един ден и не бях готова. Много исках да стигнем до националните финали, да се разделя с всички тук на церемония, както му е редът. Ще продължим да поддържаме връзка, а дано и скоро да се видим отново," каза още тя. "Всички награди ще ми напомнят за постигнатото в училище и в баскетбола. За хората, които срещнах тук, нещата, които научих, и хората, които ми помогнаха."

 

Юлияна Вълчева продължава напред в NCAA I в Университета на Сан Антонио.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи