Честит рожден ден на Владимир Цеков!


Честит рожден ден на Владимир Цеков!
(сн. LAP.bg)
03-07-2020 08:15 | BGbasket.com

Председателят на Съдийската комисия Владимир Цеков празнува рожден ден на днешния 3-и юли. Той навършва 51 години.

 

Владимир Цеков е роден в София през 1969 г. Завършва висше образование в Националната спортна академия (НСА) - специалности: „Треньор по баскетбол“ и „Учител по физическо възпитание и спорт“. Като юноша се състезава за Левски Спартак и в националните отбори на България за кадети и юноши. Продължава кариерата си в мъжките селекции на Академик (Пловдив), Септември (София), Академик (София) и НСА. През 1992 г. завършва обучителен курс и придобива съдийска правоспособност.  Изпита за рефер на ФИБА защитава успешно през 2001 г.

 

Като международен съдия ръководи срещи на множество Европейски първенства за подрастващи. Участва като рефер на Европейско първенство за мъже през 2005 г. в Сърбия, на Европейското първенство за жени – 2007 г. в Италия  свири четвъртфинал. На Средиземноморските игри – 2013 г. в Турция е в съдийската тройка на финалния мач. Участва и в турнира за купата на шампионите на страните от Персийския залив.  Назначаван е за рефер в много Европейски клубни турнири, свири срещи от финалната четворка за Балканската лига. Години наред ръководи финалите срещи в националните първенства за мъже и жени на България, както и за купата на страната.

 

Владимир Цеков оглави Съдийската комисия (СК) към Българската федерация по баскетбол (БФБ) на 22 септември 2017 г., когато действащият към момента председател Стефко Станев подаде оставка.

  

BGbasket.com честити рождения ден на Владимир Цеков, като му пожелава здраве и успешно възстановяване!

 

Кои останали празнуват рожден ден днес вижте ТУК.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи