Академик Бултекс 99 и БУБА Баскетбол са полуфиналисти при момчетата U14


Академик Бултекс 99 и БУБА Баскетбол са полуфиналисти при момчетата U14
(сн. БУБА Баскетбол)
17-08-2020 18:44 | Мария Маринова

Академик Бултекс 99 и БУБА Баскетбол се класираха за полуфиналите на Държавното първенство за момчета U14. Пловдивчани завършиха на първото място в своята група с пет поредни победи, докато столичният тим остана втори, като единствената му загуба бе именно от Академик.

 

Рилски спортист и Делфин ще играят за разпределение на 5/8 място на шампионата, докато надпреварата за Шумен и Черно море Тича приключи. Фазата на директните елиминации започва утре.

 

В първия си мач за деня Академик Бултекс 99 надви Рилски спортист със 71:53. Баскетболистите от Пловдив изоставаха с 9:16 след първата част, но след това направиха обрат и удържаха преднината си до края.

 

БУБА пък се справи убедително срещу Черно море Тича с 93:39, като контролираше мача през цялото време.


Така дойде и двубоят между Академик и БУБА, който трябваше да определи и кой ще спечели първото в групата. Срещата бе изключително оспорвана, премина през много обрати, а пловдивчани спечелиха със 79:76.

 

По-рано днес Делфин надви Шумен с 69:39, след като спечели и четирите части в мача. Шуменци записаха и служебна победа срещу Черно море Тича с 20:0, тъй като „моряците“ не се явиха за мача.

 

От групата остана да се изиграе единствено срещата между Рилски спортист и Делфин, като победителят ще завърши трети в класирането.

 


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА U14

 

КЛАСИРАНЕ В ГРУПИТЕ НА ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА U14

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за момчета U14
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи