Трети пореден финал за Балкан при 14-годишните


Трети пореден финал за Балкан при 14-годишните
(сн. Николай Христов, balkan-basket.com)
18-08-2020 18:27 | Мария Маринова

Балкан е на финал на Държавното първенство за момчета U14 за трета поредна година. Баскетболистите на Николай Пеев ще защитават трофея си, след като на полуфиналите днес победиха друг от фаворитите БУБА Баскетбол с 83:42 в среща, изиграна в „Арена Ботевград“.

 

„Зелените“ водеха почти през цялото време, но на практика голямата разлика се получи след много силно второ полувреме. Те отбелязаха общо 9 тройки в мача срещу 4 за съперника си.

 

Съперник на Балкан на финала утре ще бъде победителят от мача Академик Бултекс 99Дунав Русе, които играят по-късно днес. Загубилите ще се срещнат за третото място.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Двубоят започна с размяна на кошове, но след това домакините вкараха 11 безответни точки и дръпнаха с 16:8. За кратко разликата в полза на тима от Ботевград стана и двуцифрена, а след първата четвърт той водеше с 20:11.

 

През втория период резултатността спадна, като БУБА успя да смъкне пасива си само на 4 точки. Като цяло обаче и двата тима имаха проблеми при стрелбата, но Балкан изигра след силни финални минути на полувремето и на почивката водеше с 30:20.

 

Подемът в играта на „зелените“ продължи и след паузата. Те стартираха със серия от 14:0 и се откъснаха в резултата, като отбелязаха четири поредни тройки – три на Александър Гавалюгов и една на Велизар Георгиев. Първият кош на БУБА дойде след повече от четири минути игра, като тимът успя да вкара едва 7 точки за цялата част и на почивката Балкан вече бе напред с 58:27.

 

Ситуацията не се промени и през заключителната четвърт, като домакините нямаха проблем да увеличат още аванса си и да спечелят убедително.

 

Страхотен мач изигра Александър Гавалюгов с 37 точки (5 тройки), като реализира първите 14 точки за Балкан в двубоя. Велизар Георгиев записа още 21 точки за успеха, а за БУБА Александър Жилев вкара 10, Станислав Хинков 9.

 


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА U14

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за момчета U14
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи