Рилски спортист срещу два украински отбора във ФИБА Къп


18-08-2020 12:26 | BGbasket.com

Рилски спортист ще се изправи срещу два украински отбора в груповата фаза на ФИБА Къп през новия сезон. Жребият бе теглен днес, като тимът от Самоков бе поставен в трета урна при него. Сред потенциалните съперници на Рилецо е и Балкан, ако „зелените“ не успеят да се класират за групите на Шампионска лига.

 

Отборът на Людмил Хаджисотиров попадна в група B във ФИБА Къп, където сигурни участници за момента украинските Киев Баскет и Прометей. Киев Баскет е добре познат на българските фенове, тъй като миналия сезон бе сред съперниците на Левски Лукойл.

 

Последният отбор в тази група ще бъде победителят от първия квалификационен кръг на Шампионска лига между Балкан и Цмоки Минск (Беларус) в случай, че този отбор след това отпадне във втория етап на пресявките. Ако някой от двата тима се класира за редовния сезон в ШЛ, група B във ФИБА Къп ще остане само три отбора - Рилски спортист и двата украински тима.

 

Както вече стана ясно, през новия сезон във ФИБА Къп няма да има квалификации, а всички отбори започват участието си директно от груповата фаза.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА Къп, Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи