Кирил Петров се завърна в Ямбол


Кирил Петров се завърна в Ямбол
27-08-2020 11:27 | yambolbasketball.com

Кирил Петров ще продължи треньорската си кариера в Ямбол. Той ще работи с момчетата U16 в клуба, като ще бъде и асистент на Тони Дечев в мъжкия тим.

 

Наставникът направи първите си стъпки в професията именно в местния Тигър през сезон 2007/2008 г. Работи с отбора за  момчета U14, в който играят Павлин Иванов, Евгени Иванов и Иван Тенев. Води подготовката и на юношеския отбор на БК Тигър.


През сезон 2009/2010 преминава в БК Тунджа Ямбол, където работи до края на сезон 2011/2012. Води юношеския отбор на Тунджа, който играе през сезон 2010/2011 в младежката лига.

 

През следващата година преминава в Делфин, където остава до края на сезон 2015/2016. Тренира кадетския, юношеския и мъжкия отбор, който играе в А група. За първи път класира отбор юноши на бургаския тим за финалите в тази възрастова група. Треньор е и на Костадин Костадинов, който после премина в Реал Мадрид, а при него започва да тренира и сегашният юношески национал Томас Читадзе.


През сезон 2016/2017 Кирил Петров преминава в „Черно море Тича, като работи в школата на клуба. През първият си сезон става втори в турнира за Купа България с момчетата U16 и трети с юношите U19 на Варна.

 

През сезон 2017/2018 има второ място с юношите от финалите на Държавно първенство. Води и отбор в А група. Година по-късно класира отбора си на второ място на Държавното първенство юноши. Печели и Купа България с този набор, като освен това работи и като помощник-треньор в мъжкия отбор на Черно море Тича.


Посещавал е много семенари в България, Сърбия и Барселона с лектори като Желко Обрадович, Еторе Месина, Игор Кокошков, Пабло Ласо и др.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Ямбол, Кирил Петров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи